Οικονομία

Εργαζόμενοι Υπουργείου Εργασίας: Στήριξη των ελέγχων και του ΣΕΠΕ

Εργαζόμενοι Υπουργείου Εργασίας: Στήριξη των ελέγχων και του ΣΕΠΕ Εργαζόμενοι Υπουργείου Εργασίας: Στήριξη των ελέγχων και του ΣΕΠΕ
Εργαζόμενοι Υπουργείου Εργασίας: Στήριξη των ελέγχων και του ΣΕΠΕ Να στηριχθούν περισσότερο οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά εργασίας και ο ρόλος του ΣΕΠΕ να αναβαθμιστεί, μέσα από την άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, ζητάει ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας.

Σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, τονίστηκε η ανάγκη να στελεχωθούν επαρκέστερα οι υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ για την καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας.

Προτάθηκε να υπάρξει κοινή συνδικαλιστική δράση σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) και την ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να θεσπίσει καλύτερο κανονισμό λειτουργίας του ΣΕΠΕ και να παράσχει ουσιαστική νομική προστασία στους επιθεωρητές, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης, ζητάει να επανέλθουν όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στο Υπουργείο. Επίσης προτείνεται η άμεση κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας και η παράλληλη εξάλειψη της περιττής γραφειοκρατίας. Ο Σύλλογος ζητάει επίσης να υπάρχει συνεχής υποστήριξη και επαρκής εκπαίδευση στους υπαλλήλους στη φάση εφαρμογής του ΟΠΣ στο ΣΕΠΕ και να υπάρξει στο εξής  αλληλένδετη, αλληλέγγυα και εναρμονισμένη λειτουργία μεταξύ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και των Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας.