Οικονομία

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του Υπ. Εργασίας

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του Υπ. Εργασίας Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του Υπ. Εργασίας
Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι του Υπ. Εργασίας: Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν - οι ίδιες πολιτικές παραμένουν Σε ρυθμό κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας, με αφορμή τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων καταγγέλλει τη νέα κυβέρνηση ότι συνεχίζει τις «ακραίες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, τη βίαιη αναδιανομή των εισοδημάτων και τη σάρωση σε ό,τι απέμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο». Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο σύλλογος κάνει λόγο για «προωθούμενη κατεδάφιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και νέα σκληρά μέτρα, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων του Δημοσίου, εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε κερδοσκοπικά funds, περαιτέρω - για μια ακόμη φορά - μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς των δανειστών και της Κυβέρνησης». Για όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος πραγματοποιεί άτυπη Συνέλευση την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα του 4ου ορόφου του Υπουργείου, επί της Σταδίου 29, και ώρα 13:30.

Οι συνδικαλιστές του υπουργείου Εργασίας, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με τρόπο «μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο» να διεκδικήσουν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται εις βάρος τους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουν στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούν:

*Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

*Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

*Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

*Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

*Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

*Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

*Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

*Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.

*Διαγραφή του χρέους.