Οικονομία

ΟΙΥΕ: Παράνομες ομαδικές απολύσεις στην ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ

ΟΙΥΕ: Παράνομες ομαδικές απολύσεις στην ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΟΙΥΕ: Παράνομες ομαδικές απολύσεις στην ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ
ΟΙΥΕ: Παράνομες ομαδικές απολύσεις στην ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την παράνομη, καταχρηστική και από κάθε άποψη εκδικητική ενέργεια της εταιρείας ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ (που έχει τα γνωστά χρώματα KRAFT), να προχωρήσει στη μαζική απόλυση! 15 εργαζομένων – πωλητών της, οι οποίοι, όπως υπογραμμίζει η ομοσπονδία, όλως τυχαίως (?) είναι ταυτόχρονα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Περιοδευόντων Πωλητών (ΠΑΣΕΠΕΠ).

Οπως επισημαίνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, «η τήρηση της νομοθεσίας και ο σεβασμός του Ν. 1264/82 φαίνεται ότι είναι για την εταιρεία ψιλά γράμματα. Δεν διστάζει να καταπατήσει ωμά και βάναυσα τους νόμους, προκειμένου να εξοντώσει εν τη γενέσει του το νόμιμο Σωματείο των Εργαζομένων και να διαλύσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Ανάμεσα στους απολυμένους είναι ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου της εταιρείας, που μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους, είναι και στην αναγνωρισμένη προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Σωματείου ΠΑΣΕΠΕΠ, η οποία και έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα από τις 17/9/2015!

Η εταιρεία μάλιστα κινούμενη εντελώς κουτοπόνηρα, αποσκοπώντας να προσδώσει στις απολύσεις μια κατασκευασμένη «νομιμότητα», σκαρφίστηκε και επικαλέστηκε τη δήθεν κατάργηση ολόκληρου του τμήματος πωλήσεων, τον πυρήνα δηλαδή του Σωματείου, διατηρώντας όμως τον Διευθυντή και τους Επιθεωρητές στη θέση τους!

Προφανώς και αφού ξεμπερδέψει με τις απολύσεις, θα ξαναστήσει το τμήμα πωλήσεων με νέους και φθηνούς εργαζόμενους, που δεν θα τολμήσουν να συνδικαλιστούν.

Οι εργοδότες φαίνεται ότι έχουν ξεσαλώσει επί Μνημονίου. Νομίζουν ότι μπορούν να καταπατούν κάθε πτυχή της εργατικής νομοθεσίας, να απολύουν ανεξέλεγκτα, να μειώνουν μισθούς, να παραβιάζουν ωράρια, να υποτάσσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους.

Η ΟΙΥΕ μαζί με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ) και τα δύο Σωματεία θα αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς και θα προσφύγουν στο Υπουργείο Εργασίας, ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να τηρηθεί η νομιμότητα».