Οικονομία

Το Υπουργείο Εργασίας καλεί σε συμμόρφωση τη Fulgor

Το Υπουργείο Εργασίας καλεί σε συμμόρφωση τη Fulgor
Το Υπουργείο Εργασίας καλεί σε συμμόρφωση τη Fulgor Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Πιέσεις προς την εταιρία Fulgor AE Σουσακίου, ασκεί το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να εφαρμοστεί στην πράξη η απόφαση της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και η οποία ουσιαστικά αφορούσε την περίπτωση απόλυσης εργαζομένου της εταιρίας, ο οποίος βρέθηκε χωρίς δουλειά παρά το γεγονός ότι έχει παιδί 14 μηνών και η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι ο εκπρόσωπος της εταιρίας, κ. Παναγιώτης Μαρλαγκούτσους αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση της τριμερούς, για έναρξη συνομιλιών μεταξύ των μερών, σημειώνοντας με έμφαση ότι τη συγκεκριμένη απόφαση την συνυπέγραψε ο ίδιος. Επισημαίνει δε ότι «η στάση του εκπροσώπου της εταιρίας δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στο σύνολο του Ομίλου».

Αξίζει να επισημανθεί ότι στα μέσα Οκτωβρίου υπήρξε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της εταιρίας. Ο συγκεκριμένος 30άχρονος που έχασε τη δουλειά του, ενάμιση μήνα μετά, ειδοποιήθηκε από την εταιρία ότι απολύεται, επειδή μετά το περιστατικό, γράφτηκε στο Σωματείο Εργαζομένων...