Οικονομία

Στο Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της SOFTEX

Στο Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της SOFTEX Στο Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της SOFTEX
Στο Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της SOFTEX Μετά και την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της SOFTEX που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω απο το Υπουργείο Εργασίας

Στη συνέλευση των εργατών, αναδείχτηκε η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα με αίτημα την επισκευή του καμένου τμήματος και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απόφαση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου, παρόλο που απ ότι φαίνεται, ήδη έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες για την επισκευή.

Η εργοδοσία της πολυεθνικής BOLTON σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπ. Εργασίας, απαιτώντας δέσμευση από την κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσει το κλείσιμο του εργοστασίου και θα πάρει μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Η συνάντηση με τον γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας απέβη άκαρπη αφού σύμφωνα με τους εργαζόμενους , η ουσία ήταν ότι το υπουργείο αυτό που θα κάνει είναι «να εξασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ενώ αποφάσισαν το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα.