Οικονομία

Δεν αποδέχεται απολύσεις στην Softex το Υπ. Εργασίας

Δεν αποδέχεται απολύσεις στην Softex το Υπ. Εργασίας Δεν αποδέχεται απολύσεις στην Softex το Υπ. Εργασίας
Δεν αποδέχεται απολύσεις στην Softex το Υπ. Εργασίας Άλυτο παρέμεινε το πρόβλημα με το επικείμενο «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Softex στην Αθήνα, μετά και την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της εταιρίας.

Εκφράστηκε από την πλευρά της επιχείρησης ξανά η επιθυμία να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα, αφού υπάρχει σχετική απόφαση από τη μητρική εταιρία Bolton Group, γεγονός που αν συμβεί θα οδηγήσει στην ανεργία περίπου 200 εργαζόμενους. Το υπουργείο Εργασίας, από την πλευρά του, δια του γγ, κ. Ανδρέα Νεφελούδη, ξεκαθάρισε ότι δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε η διακοπή των εργασιών, ούτε το κλείσιμο του εργοστασίου. Τονίστηκε δε ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Επίσης, θα εξεταστεί το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.