Οικονομία

Συστρατεύονται αγρότες και επιστήμονες κατά του νέου Ασφαλιστικού

Συστρατεύονται αγρότες και επιστήμονες κατά του νέου Ασφαλιστικού Συστρατεύονται αγρότες και επιστήμονες κατά του νέου Ασφαλιστικού
Συστρατεύονται αγρότες και επιστήμονες κατά του νέου Ασφαλιστικού Σύσσωμοι οι παραγωγικοί, επιστημονικοί και οικονομικοί φορείς της Καβάλας βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο πλευρό των αγροτών, στο μπλόκο που έχουν στήσει στην περιοχή του Νέστου επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Τσατσούλη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάση Αθανασίου, οι φορείς δήλωσαν ότι βρίσκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας που δίνουν είναι κοινός.

Στο κόμβο της Χρυσούπολης έχουν παραταχθεί περισσότερα από 400 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, κλείνοντας από χθες το απόγευμα την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα δυο ρεύματα, ενώ τις επόμενε ώρες αναμένεται ν’ αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των αγροτών που θα συμμετέχουν στο μπλόκο.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Γιάννης Πασσαλίδης τόνισε ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να φύγουν από τους δρόμους αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ώστε να ξεκινήσει εξ αρχής η συζήτηση και από μηδενική βάση.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης επισήμανε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι καθαρά φορολογικό και συμπλήρωσε πως είναι απαράδεκτο και ταυτόχρονα αδύνατο ένας ελεύθερος επαγγελματίας να δίνει στο κράτος το 80% του εισοδήματός του.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάσης Αθανασίου ζήτησε να εκπονηθούν αναλογιστικές μελέτες και ν’ ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με όλους τους θιγόμενους κλάδους.