Οικονομία

Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτών

Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτών Κατρούγκαλος: Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτών
Επιμένει στο ένα Ταμείο ο Κατρούγκαλος "Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας", δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών.

Όπως επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος,"οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο".

Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.

Τάχθηκε ξανά υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού Ταμείου για όλους, αφού όπως τόνισε αυτό είναι το δικαιότερο για όλους τους ασφαλισμένους.

Γ. Κατρούγκαλος :

1) "Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση". "Οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση".

2) "Εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο".

3) "Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών".

Ο κ.Αποστόλου δήλωσε ότι "καλώ τους έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος.

"Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό", δήλωσε ο Τρ.Αλέξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ.Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι : Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο με την κοινωνία, για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά της".

Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι: "πρέπει να προστατεύσουμε το κλίμα της διαπραγμάτευσης", με τους εταίρους και δανειστές ενώ είπε ότι δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης των συντάξεων, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς. "Η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει μέσω προβοκατόρικων διαρροών", πρόσθεσε.

"Δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών", δήλωσε πριν από λίγο, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο υπουργός Εργασίας Γ.Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε: "Θέλω να πω στους αγρότες ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος".

"Στις συζητήσεις μου με τους αγρότες έχω ζητήσει να αντιμετωπίσουμε δύο γκρίζες ζώνες της αγροτικής δραστηριότητας. Δηλώνεται μια ακαθάριστη αγροτική αξία 4,8 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα η αξία της αγροτικής παραγωγής ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Καλούμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουμε αυτή τη γκρίζα ζώνη με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων. Και μεις θα καλύψουμε τη δαπάνη για την τήρηση βιβλίων. Η δεύτερη γκρίζα ζώνη είναι ότι πρέπει και οι ίδιοι να καθιερώσουν το εργόσημο ως μέσο πληρωμής των εργασιών στον αγροτικό χώρο".