Οικονομία

Ασφαλιστικό: Που θα μπει «κόφτης» στις εισφορές των επαγγελματιών

Ασφαλιστικό: Που θα μπει «κόφτης» στις εισφορές των επαγγελματιών Ασφαλιστικό: Που θα μπει «κόφτης» στις εισφορές των επαγγελματιών
Υπ. Εργασίας: Συνάντηση με επιστημονικούς φορείς για τις εισφορές του νέου Ασφαλιστικού Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ανάμεσα σε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και σε εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει λύση, στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών που θα καλούνται να καταβάλλουν στο εξής.

Στη συνάντηση, συμμετείχε ο ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκος Φράγκος, η πλευρά του υπουργείου επανάλαβε την εκτίμηση ότι στις περιπτώσεις νέων επιστημόνων, που το ετήσιο εισόδημά τους, είναι μικρότερο από 12.000 ευρώ, όχι μόνο δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση, αλλά θα υπάρχει εξοικονόμηση πόρων. Επίσης, για όλες τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, με υψηλότερο ετήσιο εισόδημα, θα υπάρχει πλαφόν στο συνυπολογισμό της ασφαλιστικής και της φορολογικής δαπάνης.

Ο συγκεκριμένος «κόφτης» που σχεδιάζεται να εισαχθεί, θα ενεργοποιείται, στις περιπτώσεις με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, εάν οι νέες εισφορές είναι αυξημένες, σε σχέση με τις παλιότερες, σε ποσοστό 15% και άνω, ενώ για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, θα ισχύει το ίδιο, αλλά για αυξημένες εισφορές, σε ποσοστό 20% και άνω.