Οικονομία

ΣΕΠΕ: Mέτρα προφύλαξης κατά της γρίπης στην εργασία

ΣΕΠΕ: Mέτρα προφύλαξης κατά της γρίπης στην εργασία ΣΕΠΕ: Mέτρα προφύλαξης κατά της γρίπης στην εργασία
ΣΕΠΕ: Mέτρα προφύλαξης κατά της γρίπης στην εργασία Τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των εργαζομένων, πρέπει να επισημαίνουν, κατά τη διεξαγωγή ελέγχων, οι Επιθεωρητές των Περιφερειακών Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Π.Δ.Ε.Α.Υ.Ε. και Τ.Ε.Α.Υ.Ε.).

Στο σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Γιάννης Σούκος γίνεται επίσης λόγος για ανάγκη ενημέρωσης των εργαζομένων, από τους επιθεωρητές υγείας, για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να λαμβάνουν για να αντιμετωπίσουν την εποχική γρίπη. Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στάθηκε σχετικό δελτίο τύπου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο οποίο γίνεται αναφορά στην ανοδική τάση που παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης την τρεχουσα περίοδο στη χώρα μας, με παράλληλη αύξηση των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων σοβαρών κρουσμάτων γρίπης. Επίσης, το γεγονός ότι ύστερα από τη διαχρονική παρακολούθηση της εποχικής γρίπης, φαίνεται ότι η δραστηριότητά της
κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Το ΣΕΠΕ τονίζει ότι προς τους επιθεωρητές ασφάλειας και υγείας, οι οποίοι διεξάγουν και τους σχετικούς ελέγχους, ότι πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται συνωστισμός εργαζομένων, ανεπαρκής αερισμός των χώρων εργασίας, απασχόληση εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και γενικά στις περιπτώσεις μη τήρησης των σχετικών μέτρων πρόληψης μετάδοσης της γρίπης.