Οικονομία

Παράταση στην κάλυψη των ανασφάλιστων εμπόρων ζητά η ΕΣΕΕ

Παράταση στην κάλυψη των ανασφάλιστων εμπόρων ζητά η ΕΣΕΕ Παράταση στην κάλυψη των ανασφάλιστων εμπόρων ζητά η ΕΣΕΕ
Την παράταση για άλλο ένα έτος της κάλυψης ασθενείας των ανασφάλιστων εμπόρων, ζητάει η ΕΣΕΕ. Με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και προς τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο που είχε θεσμοθετηθεί πέρσι, λήγει σε λίγες μέρες, στις 29 Φεβρουαρίου και για το λόγο αυτό, ζητάει την παράτασή του έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι η διατήρηση της συγκεκριμένης κάλυψης «θα προσφέρει μία προσωρινή ανακούφιση στους έμπορους που δεν απασχολούνται ή υποαπασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κάλυψή τους σε παροχές ασθενείας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν.4320/2015, λήγει στις 29/2/2016 το δικαίωμα παροχών ασθενείας σε είδος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ και τους ασφαλισμένους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα.