Οικονομία

Το κίνημα της «γραβάτας» διαμαρτυρήθηκε έξω από το ΥΠΟΙΚ

Το κίνημα της «γραβάτας» διαμαρτυρήθηκε έξω από το ΥΠΟΙΚ Το κίνημα της «γραβάτας» διαμαρτυρήθηκε έξω από το ΥΠΟΙΚ
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν μέλη των επιστημονικών φορέων που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

"Κόκκινο πανί" για τους διαμαρτυρόμενους αποτελεί η ασφαλιστική εισφορά 27% επί του εισοδήματος με τη μορφή ενός είδους κεφαλικού φόρου.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί δημιουργήθηκε πανικός όταν έγινε και τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο, ωστόσο λίγη ώρα μετά ο συναγερμός έληξε.

Συγκεντρωθέντες, μέλη επιστημονικών φορέων, αποδοκίμασαν τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη που βρέθηκε εκεί για να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Μέλη των επιστημονικών φορέων του είπαν χαρακτηριστικά ότι και ο ίδιος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα διαδραματίζονται σήμερα.

polites asfalistiko5675

"Το νομοσχέδιο το οποίο φέρνει είναι φορολογικό και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος δυστυχώς είναι υπέρμετρα υψηλές σε σχέση με αυτές που καταβάλλονται σήμερα. Πολλοί επαγγελματίες έτσι, δυστυχώς, οδηγούνται σε αφανισμό, κάτι που δεν το θέλει κανένας" δήλωσε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.

ASFALISTIKO POLITES5672

"Εναντιονόμαστε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο δεν έχει καμία λογική, είναι αντυαναπτυξιακό και τελικά όχι απλά πλήττει τους επιστημονικούς φορείς, αλλά κυρίως το σύνολο της κοινωνίας όταν οδηγεί σε μια οικονομική δυσπραγία που δεν μπορεί να έχει καμία διέξοδο", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Μπουλούκος.

"Για να πληρώσεις κάτι παραπάνω πρέπει να σου δώσει κάποιος κάποια αισιοδοξία ότι αυτό μελλοντικά θα είναι ανταποδοτικό. Όταν αυτό δεν υπάρχει δεν είσαι καθόλου πρόθυμος", δήλωσε η λογίστρια Μαρία Ζερβά.

NETWORK