Οικονομία

Waste Solutions: Μέθοδος... «ανακύκλωσης» στις απολύσεις

Waste Solutions: Μέθοδος... «ανακύκλωσης» στις απολύσεις
Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Άκαρπη απέβη η συμφιλιωτική προσπάθεια που επιχείρησε χθες το υπουργείο Εργασίας, ανάμεσα στους εργαζόμενους που δούλευαν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ) στο Ηράκλειο Κρήτης και στην διαχειρίστρια εταιρία, Waste Solutions.

Η εταιρία, λίγο μετά την ανάληψη του κέντρου διαλογής τον περασμένο Νοέμβριο, κοινοποίησε τις απολύσεις στους 42 εργαζόμενους που δούλευαν σε αυτό. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι στόχος της επιχείρησης ήταν να προσληφθούν στη θέση τους, νέοι και συνεπώς φθηνότεροι εργαζόμενοι...

Η συμφιλιωτική προσπάθεια, μέσω της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, είχε ως στόχο την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων από τον νέο εργολάβο. Όμως η διαδικασία διακόπηκε, όταν διαπιστώθηκε πως στο εξώδικο που είχε αποστείλει η WASTE SOLUTIONS στους εργαζόμενους περιέχονταν ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες σε σχέση με την στάση του Υπουργείου Εργασίας για το εν λόγω θέμα.

Η στάση του Υπουργείου ήταν σαφής από την πρώτη τριμερή συνάντηση, δηλαδή η επαναπρόσληψη από την εταιρεία των ήδη εργαζομένων στο ΚΔΑΥ, όπως έχει καταγραφεί στο τότε πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογραφεί και από την εταιρεία.

Ο Γ.Γ του υπουργείου κ. Ανδρέας Νεφελούδης, απαίτησε από την εταιρεία να ανακαλέσει εγγράφως τη σχετική διατύπωση, να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των εργαζομένων και δήλωσε ότι το Υπουργείο θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αποκατάσταση, εγγράφως, της αλήθειας.