Οικονομία

ΠΟΠ – ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό

ΠΟΠ – ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΠ – ΟΤΑ τονίζει ότι θα συμμετέχει τόσο στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στις 9 Μαρτίου ενάντια στο ασφαλιστικό, όσο και στην 48ωρη απεργία που θα κηρυχθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή για ψήφιση.

Ολη η Ανακοίνωση

Συνάδελφοι - σες ,

Όπως γνωρίζετε το επόμενο διάστημα και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους Δανειστές θα έρθει στην Βουλή για ψήφιση το Ασφαλιστικό το οποίο συζητείται ήδη επί δύο μήνες και έχει ξεσηκώσει πολλούς κλάδους που βρίσκονται εδώ και καιρό σε απεργίες , αποχές κ.λ.π.

Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στην βασική σύνταξη στους ήδη υπάρχοντες συνταξιούχους, όμως θα υπάρχουν μειώσεις και μάλιστα μεγάλες και στις επικουρικές και στο εφάπαξ , αλλά και στην βασική σε όσους θα βγαίνουν στην σύνταξη μετά την ψήφιση του Νόμου.

Από όσα διαρρέονται οι απαιτήσεις των δανειστών είναι άμεσα μειώσεις και στις βασικές συντάξεις των ήδη συνταξιούχων και μάλιστα σε ποσοστό που θα ξεπερνά ακόμη και το 10-15% της συνολικής σύνταξης των σημερινών συνταξιούχων (βασικής και επικουρικής ).

Βέβαια η Κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει τον Αύγουστο του 2015 θα κάνει όλα όσα της επιβάλουν οι Δανειστές και έτσι από εκεί που θα σκίζαμε τα μνημόνια τώρα κόβουμε τις συντάξεις από τους σημερινούς και τους αυριανούς συνταξιούχους .
Έτσι λοιπόν για τον κόσμο της εργασίας ο μόνος δρόμος είναι, ο δρόμος του Αγώνα, ο δρόμος της πάλης απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης και των Δανειστών .

Η ΠΟΠ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για της 9 Μαρτίου 2016 αλλά και στην 48ωρη Απεργία όταν κατατεθεί το Νομοσχέδιο στην Βουλή για ψήφιση.
Καλούμε τους εργαζόμενους συνειδητά να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και για τις οποίες θα ενημερωθείτε με άλλες ανακοινώσεις .