Οικονομία

Τσαρουχά: «Επιδίωξη η ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας»

Τσαρουχά: «Επιδίωξη η ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας» Τσαρουχά: «Επιδίωξη η ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας»
Κοινός στόχος Ελλάδας και Σερβίας είναι η αύξηση του ιδιαίτερα χαμηλού εμπορικού ισοζυγίου ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, μετά τη συνάντησή της με τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς και τον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Σίνισα Πάβιτς.

Τους διπλωμάτες συνόδευαν εκπρόσωποι κρατικών, επιχειρηματικών και αυτοδιοικητικών φορέων της Σερβίας, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας για να συμμετάσχουν σε ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τόνισε ότι το φόρουμ του Ελληνοσερβικού επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και με δική της επίσκεψη στο Βελιγράδι, για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών.

«Παραμένει επιδίωξή μου η δημιουργία ενός ακόμη άξονα που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Είναι ισχυρό πιστεύω μου ότι η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας περνάει και μέσα από τέτοιες αμοιβαία επωφελείς διεθνείς πρωτοβουλίες», υπογράμμισε.

NETWORK