Opinions

Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού

Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού Επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού
του Τάσου Σκλάβου Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη Τρίτη, μετά την αναβολή λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να βρει οξυγόνο από τις ασφυκτικές πιέσεις σε διαπραγμάτευση και προσφυγικό.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει, άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τους τόνους με την αντιπολίτευση και να κρύψει κάτω από το χαλί τις σκληρές περικοπές που έρχονται και την νέα φοροεπιδρομή, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει για μια ακόμα φορά να σηκώσει το θέμα της διαπλοκής, φωτογραφίζοντας άτομα που διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, εκδότες που δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

Ωραίες οι επικοινωνιακές κορώνες, αλλά το αποτέλεσμα ποιο είναι; Απολύτως κανένα. Ακόμα μια παράσταση για το θεαθήναι, άρτος και θέαμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το αδιέξοδο στο προσφυγικό και την άνευ όρων παράδοση στις ορέξεις των δανειστών.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει δώσει ρητή εντολή για κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τα μέσα Απρίλη, ώστε να έχουν κλείσει όλα μέχρι το Πάσχα, όμως με τις νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ανεβαίνει καθημερινά τον Γολγοθά του και θα πρέπει να περιμένει καιρό ακόμα για να δει την Ανάσταση.

Όπως εδώ και έξι χρόνια, έτσι και τώρα, ούτε αυτά τα μέτρα θα είναι αρκετά και σύντομα θα χρειαστούν και νέα πιο σκληρά και πιο αιματηρά μέτρα.