Παιδεία

Εξοικείωση των μαθητών με την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Εξοικείωση των μαθητών με την κοινωνική επιχειρηματικότητα
Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών για το τρέχον σχολικό έτος προτείνεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό να εξοικειωθούν οι μαθητές/τριες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι η επιχειρηματική δράση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι:

να αναδείξουν τη σύνδεση μεταξύ της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, να συμβάλουν στην ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, με σεβασμό πάντα προς το φυσικό περιβάλλον.
να ωθήσουν τους/τις μαθητές/τριες στην ανάληψη καινοτόμων κοινωφελών πρωτοβουλιών, ώστε να συνειδητοποιήσουν με βιωματικό τρόπο τη δυνατότητά τους να συντελούν στην οικονομική ανάπτυξη και στην πραγματοποίηση θετικών κοινωνικών αλλαγών.
να καλλιεργήσουν στους/στις μαθητές/τριες στάσεις και δεξιότητες που συνδέονται με την κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικότητας, να προωθήσουν την αλληλεγγύη και να εξυπηρετήσουν το γενικό καλό του κοινωνικού συνόλου.

Περισσότερα στο έγγραφο