Παιδεία

Δωρεάν σεμινάρια γονέων με θέμα Η Επικοινωνία στην Οικογένεια απο το Δήμο Ζωγράφου

Δωρεάν σεμινάρια γονέων με θέμα Η Επικοινωνία στην Οικογένεια απο το Δήμο Ζωγράφου
Σεμινάρια γονέων «Η Επικοινωνία στην Οικογένεια» & συναντήσεις παιδιών Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει και φέτος δράσεις που απευθύνονται στις οικογένειες που κατοικούν στο Δήμο και σας καλεί να συμμετέχετε στα Σεμινάρια Γονέων με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια» και στις Συναντήσεις Παιδιών για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Η πρωτογενής πρόληψη πέρα από την ενημέρωση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (παράνομες και νόμιμες πχ. αλκοόλ, τσιγάρο) και τις εξαρτήσεις (πχ. από το διαδίκτυο) στοχεύει μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης να υποστηρίξει τη λειτουργία της οικογένειας ενθαρρύνοντας την αυτονομία όλων των μελών της, ενώ παράλληλα εφαρμόζει προγράμματα στα σχολεία και στην κοινότητα με τη συμμετοχή και ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών.

Τα Σεμινάρια Γονέων και οι Συναντήσεις Παιδιών πραγματοποιούνται με επιτυχία εδώ και 14 χρόνια στο Δήμο μας και συντονίζονται από τα στελέχη πρόληψης Βάνα Καρασιώτου, κοινωνική λειτουργό και Μαρία Μαμιδάκη, κοινωνική ψυχολόγο.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ανακρέοντος 60, Ιλίσια, 4ος όροφος.

Σεμινάρια Γονέων με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια».

Τα σεμινάρια δίνουν τη δυνατότητα στους γονείς να συζητήσουν για θέματα και δυσκολίες που προκύπτουν καθημερινά με τα παιδιά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με το γονεϊκό ρόλο.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με βιωματικό τρόπο, δηλαδή οι γονείς δεν είναι ακροατές μα μέλη μιας ομάδας που συμμετέχουν ενεργά και ανταλλάσσουν σκέψεις, βιώματα και συναισθήματα.

Οι θεματικοί άξονες που θα κινηθούν οι συναντήσεις είναι οι εξής:

Η σπουδαιότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας στα πλαίσια της οικογένειας.
Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και ο ρόλος των γονέων στο χτίσιμό της.
Καθορισμός ορίων στην οικογένεια.
Ανάπτυξη – αναγνώριση – έκφραση συναισθημάτων.
Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.
Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια.
Θα πραγματοποιηθούν 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο είναι 20 άτομα.

Η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη και μπορεί να υποβληθεί μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης τηλεφωνικά (τηλ. 210 7473328-9, ώρες 9:30 – 14:30), με φαξ (210 7778542) ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των γονιών θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 με την υπεύθυνη των σεμιναρίων Βάνα Καρασιώτου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Ανακρέοντος 60, 4ος όροφος. Στη συνάντηση θα αποσαφηνισθούν απορίες και θα προγραμματισθούν από κοινού οι ώρες λειτουργίας των σεμιναρίων.

Συναντήσεις παιδιών για μαθητές Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού.

Οι συναντήσεις παιδιών είναι 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα γίνονται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ανακρέοντος 60, Ιλίσια, 4ος όροφος) κάθε Παρασκευή και ώρα:

15:00 – 16:30 για μαθητές Ε’ Δημοτικού
17:00 – 18:30 για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού.
Οι συναντήσεις παιδιών έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τα δυνατά τους σημεία, τις δεξιότητές τους, την αυτοεκτίμησή τους. Με την εμψύχωση, την ανοιχτή συζήτηση, την καλλιτεχνική δημιουργία, το παιχνίδι, τη συνεργασία στις μικρές ομάδες τα παιδιά ανακαλύπτουν στοιχεία που τα ενδυναμώνουν και τα βοηθούν να φροντίζουν και να προστατεύουν τον εαυτό τους στο ταξίδι τις ζωής τους που τώρα ξεκινούν.

Οι συναντήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, είναι δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές μέχρι 12 παιδιά.

Η αίτηση συμμετοχής είναι απαραίτητη και μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 22 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης τηλεφωνικά (τηλ. 210 7473328-9, ώρες 9:30 – 14:30), με φαξ (210 7778542) ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των γονιών για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας με την υπεύθυνη των συναντήσεων Μαρία Μαμιδάκη την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης, ώρα 17:00 για γονείς παιδιών Ε’ Δημοτικού και ώρα 18:00 για γονείς παιδιών Στ’ Δημοτικού.