Παιδεία

Καταργούνται 46 οργανικές θέσεις σε εκκλησιαστικά σχολεία

Καταργούνται 46 οργανικές θέσεις σε εκκλησιαστικά σχολεία Καταργούνται 46 οργανικές θέσεις σε εκκλησιαστικά σχολεία
Καταργούνται 46 οργανικές θέσεις σε εκκλησιαστικά σχολεία Καταργούνται 46 οργανικές θέσεις σε εκκλησιαστικά σχολεία με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταργούνται σαράντα έξι (46) κενές οργανικές θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο και διατηρούμε είκοσι εννέα (29) κενές οργανικές θέσεις, κατά κατηγορία και κλάδο, ως εξής

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

καταργουμενεσ κενεσ

διατηρούμενες

κενεσ

αιτιολογηση διατηρουμενων κενων

ΤΕ1 Διοικητικού-Λογιστικού

0

11

Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία (τόσο τα δέκα Γενικά ΕκκλησιαστικάΛύκεια-Γυμνάσια & Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια όσο και τα τρία Ιερατικά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας) έχουν ανάγκη από έναν (1) τουλάχιστον υπάλληλο της ειδικότητας. Προς το παρόν μόνο δύο της ειδικότητας αυτής υπηρετούν στα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

ΤΕ2 Τεχνολογικών Εφαρμογών

0

1

Για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

ΔΕ2 Γραμματέων

11

0

 

ΔΕ3 Οικονόμων

8

0

 

ΔΕ4 Μαγείρων

0

11

Δεδομένου ότι τα Εκκλησιαστικά Σχολεία συστεγάζονται με τις Περιφερειακές Εκκλησιαστικές Εστίες, στις οποίες παρέχεται στέγη και τροφή για τους μαθητές τους, και δεδομένης της νομοθετικής πρόβλεψης για τη διάθεση υπαλλήλων των Εκκλησιαστικών Σχολείων στις Περιφερειακές Εκκλησιαστικές Εστίες για την κάλυψη των αναγκών των τελευταίων (ήτοι, σίτιση και καθαριότητα) (Ν. 3432/2006, άρθρο 26) στη βάση ότι προ του 2006 Εκκλησιαστικά Σχολεία και Εκκλησιαστικές Εστίες ήταν τμήματα της ίδιας σχολικής μονάδας, χρειάζεται από ένας της ειδικότητας για κάθε Εκκλησιαστικό Σχολείο.

ΥΕ1 Επιμελητών

12

0

 

ΥΕ2 Επιστατών

0

6

Δεδομένης της αυτοδίκαιης κατάργησης έξι (6) από τις δεκατρείς (13) οργανικές θέσεις του κλάδου ΥΕ6-Καθαριστών βάσει της αριθ. 132047α/ΣΤ5/17-11-2011 (Φ.Ε.Κ. 614/Β/2012) απόφασης Υπουργού Παιδείας, (Πίνακας 43.1 που αφορά στα Εκκλησιαστικά Σχολεία), κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση των θέσεων της ειδικότητας ΥΕ2 Επιστατών, προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των Εκκλησιαστικών Σχολείων μέσω μετάταξης (τόσο με μεταφορά θέσης όσο και με αλλαγή κλάδου), απόσπασης, πρόσληψης κλπ μονίμων υπαλλήλων της ειδικότητας από άλλους φορείς του Δημοσίου.

ΥΕ3 Κλητήρων

4

0

 

ΥΕ7 Μαγείρων

11

0

 

ΣΥΝΟΛΟ

46

29