Παιδεία

Μένει η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, εξ΄ αποστάσεως η εξεταστική

INTIME INTIME
Aνακοινώσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών δομών αναμένεται να κάνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος δήλωσε νωρίτερα στην τηλεόραση ότι τα πανεπιστήμια θα συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους ενώ η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων.

Την ώρα που το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, τα ερωτήματα πυκνώνουν για τις υπόλοιπες βαθμίδες, καθώς και για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο νέος υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι θα εκδοθεί σήμερα αναλυτική ενημέρωση. Σε ό,τι αφορά τα πανεπιστήμια, ωστόσο, ο κ. Συρίγος είπε ότι όλα δείχνουν πως φέτος δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα και πως θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Σχετικά με τα σχολεία, ο υφυπουργός Παιδείας εστίασε στο παράδειγμα της Σουηδίας η οποία δεν έκλεισε τις σχολικές μονάδες σημειώνοντας πως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν κινδυνεύουν σημαντικά τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ειδικοί και πως στόχος είναι να επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Πρόσθεσε δε ότι η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. «Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», επισήμανε ο κ. Συρίγος.

Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν παρουσία, ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, και θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Τέλος, ο ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για το εαρινό εξάμηνο η πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να μας πει τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», κατέληξε.

NETWORK