Παιδεία

Νέος κανονισμός για τα ΙΕΚ και αντιστοιχίες ειδικοτήτων

Νέος κανονισμός για τα ΙΕΚ και αντιστοιχίες ειδικοτήτων Νέος κανονισμός για τα ΙΕΚ και αντιστοιχίες ειδικοτήτων
Νέος κανονισμός για τα ΙΕΚ και αντιστοιχίες ειδικοτήτων Την αντιστοίχιση παλαιών ειδικοτήτων με νέες ειδικότητες των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ αλλά και τον νέο κανονισμό λειτουργίας ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) ανακοίνωσε επίσης και τη θέσπιση Κανονισμού Λειτουργίας των Δημόσιων και Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ
 
Σκοπός του ΙΕΚ είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποφοίτους Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) και στους  αποφοίτους των Ι.Ε.Κ. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).

Τα προγράμματα σπουδών της αρχικής κατάρτισης αποτυπώνονται στους αντίστοιχους οδηγούς σπουδών, ανά ομάδα προσανατολισμού επαγγελμάτων, τομέα ή ειδικότητα. Ο οδηγός σπουδών κάθε ειδικότητας περιλαμβάνει σαφές επαγγελματικό προφίλ και μαθησιακά αποτελέσματα που αναλύονται σε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες κατά μάθημα και ειδικότητα, πιστωτικές μονάδες, αντιστοιχίσεις ειδικότητας και κατάταξης υποψηφίων. Επίσης, περιλαμβάνει το ωρολόγιο πρόγραμμα με διδακτέα ύλη θεωρητικής ή εργαστηριακής ενότητας, διαμορφωμένη σύμφωνα με τα επιδιωκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα κάθε μαθήματος, τα
προσόντα των εκπαιδευτών, τις μεθόδους διδασκαλίας, τον εξοπλισμό, όπως και τα μέσα διδασκαλίας.

Τα προγράμματα σπουδών, ανά ειδικότητα, της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, διαμορφώνονται και εποπτεύονται ως προς την εφαρμογή τους από τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ..

Δείτε εδώ τις αντιστοιχίες

δείτε εδώ τον νέο κανονισμό των ΙΕΚ

NETWORK