Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Σε ποια μαθήματα είναι πιο εύκολο να γράψεις 20

Πανελλήνιες 2024: Σε ποια μαθήματα είναι πιο εύκολο να γράψεις 20 Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν στις Πανελλήνιες 2024 μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελληνίων 2024, οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ διαβάζουν πυρετωδώς και κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις τους πριν καθίσουν στα θρανία για να διαγωνιστούν για την εισαγωγ΄ή τους στο πανεπιστήμιο. 

Οι Πανελλήνιες 2024 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Για τα ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα αρχίσουν μία ημέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Πανελλήνιες 2024: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι - Τα μυστικά που χαρίζουν υψηλές βαθμολογίες 

  • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τον χρόνο αναμονής των θεμάτων,οπότε και η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται. Συνήθης αντίδραση των υποψηφίων εκείνα τα λεπτά είναι η προσπάθεια και η αδυναμία ανάκλησης τυχαίων σημείων της ύλης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να επηρεάσει την ψυχολογία τους καθώς κατά τη γραπτή αξιολόγηση ο εγκέφαλος λειτουργεί αφαιρετικά, συνεπώς όταν έρθουν τα θέματα και ο υποψήφιος καταπιαστεί με ένα ένα από αυτά χωριστά, η ανάκληση μνήμης θα είναι πιο εύκολη.
  • Μόλις έρθουν τα θέματα ο υποψήφιος θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτά και να μην επιτρέψει σε τίποτε να αποσπάσει την προσοχή του, να διαβάσει μία φορά προσεκτικά όλα τα ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα να κρατά κάποιες πρόχειρες σημειώσεις, στις οποίες θα ανατρέξει αργότερα.
  • Ο μέσος όρος που πρέπει να αφιερώσει σε κάθε θέμα ο υποψήφιος είναι 45 λεπτά.
  • Ο χρυσός κανόνας είναι να μην επιμείνει ο υποψήφιος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο θέμα που φαίνεται ότι δεν μπορεί άμεσα να επιλύσει, γιατί θα μειωθεί ο χρόνος που απομένει για να αφιερώσει στα άλλα θέματα.
  • Ό,τι ζητείται στις εκφωνήσεις θα πρέπει να αιτιολογηθεί.
  • Ξεκινήστε πάντα από τα θέματα που γνωρίζετε. Μην ξεκινήσετε από το 4ο θέμα που είναι και το πιο δύσκολο. Προσπαθήστε να συγκεντρώσετε τα περισσότερα δυνατά μόρια από τα 100 που υπάρχουν στα θέματα.
  • Αν δείτε ότι δεν ξέρετε κάποιο θέμα καλά, μην απογοητεύεστε. Μπορεί να είναι όντως πολύ δύσκολο και να μην το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι και να ακυρωθεί. Έχει συμβεί και αυτό.
  • Πολλές φορές κάποιοι υποψήφιοι με πολύ υψηλούς στόχους όταν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν το άριστα καταρρέουν και γράφουν κάτω από τη βάση. Απαιτείται ψυχραιμία μέχρι το τέλος.
  • Μην ασχοληθείτε με τους φίλους σας που μπορεί να σας ζητούν βοήθεια. Μπορεί να χάσετε την συγκέντρωσή σας.
  • Να θυμάστε ότι έχετε για κάθε θέμα 45 λεπτά περίπου. Αν κολλήσετε , αφήστε το και θα επανέλθετε στο τέλος.

Πανελλήνιες 2024: Σε ποια μαθήματα είναι πιο εύκολο να γράψεις το απόλυτο Άριστα

O Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας συμβουλεύει τους υποψηφίους για το ποια μαθήματα θα του χαρίσουν ευκολότερα το ¨Αριστα στις Πανελλήνιες 2024 υπό την προυπόθεση βέβαια ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένος, γνωρίζει άρτια την ύλη και δεν έχει κενά στις γνώσεις του. 

PANELLINIES ARISTA 9eca5

1ο Επιστημονικό Πεδίο : Με διαφορά το άριστα είναι πιο εύκολο στα Λατινικά. Σε έναν αριστούχο στην Ν. Γλώσσα και Λογοτεχνία αντιστοιχούν 9 αριστούχοι στα Λατινικά.

2ο Επιστημονικό Πεδίο : Με μικρή διαφορά από την Φυσική το άριστα είναι πιο εύκολο στα Μαθηματικά.

3ο Επιστημονικό Πεδίο : Με μικρή διαφορά από την Φυσική και Βιολογία το άριστα είναι πιο εύκολο στη Χημεία. Για να φανεί η διαφορά η στρογγυλοποίηση έγινε στο πρώτο δεκαδικό ψηφίο.

4ο Επιστημονικό Πεδίο : Με μεγάλη διαφορά το άριστα είναι πιο εύκολο στην Πληροφορική. Εντυπωσιακό είναι το πόσο δύσκολο είναι το άριστα στην Ν. Γλώσσα και Λογοτεχνία . Επίσης δεν φανταζόμουν ότι στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο το άριστα θα ήταν πιο εύκολο στα Μαθηματικά και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο το άριστα θα ήταν πιο εύκολο στην Πληροφορική. Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο σε ένα αριστούχο στα Μαθηματικά αντιστοιχούν 7 αριστούχοι στην Οικονομία και 8 περίπου στην Πληροφορική