Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε τα θέματα ΓΕΛ σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε τα θέματα ΓΕΛ σήμερα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία Φωτογραφία: INTIME
Πανελλήνιες 2024: Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία για τους μαθητές ΓΕΛ.

Οι μαθητές των ΓΕΛ συνεχίζουν την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες 2024 δίνοντας σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου το δεύτερο κατά σειρά μάθημα και το πρώτο προσανατολισμού. Ειδικότερα οι μαθητές των Γενικών Λυκείων διαγωνίζονται σήμερα σε Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας). Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία στα ΓΕΛ

πανελληνιεσ 2024 αρχαια μαθηματικα βιολογια

Οι μαθητές των ΓΕΛ θα μπουν στις τάξεις στις 8 και στις 8:30 αυστηρά θα αρχίσει η ώρα των εξετάσεων. Τα θέματα της εξέτασης σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία θα δημοσιευτούν στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας λίγο μετά τις 10 και ταυτόχρονα θα δημοσιευτούν στο Dnews. 

Πανελλήνιες 2024: Το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Με την ανακοίνωση των θεμάτων σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία από το Υπουργείο Παιδείας στο Dnews τα δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο και αμε΄σως μετά δημοσιεύουμε τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων. Θα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση και σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία, θα αναφερθούμε στα τυχόν δύσκολα σημεία της εξέτασης και θα έχουμε αναλυτικές απαντήσεις από το φροντιστήριο Μεθοδικό και σχετικό σχολιασμό.

Πανελλήνιες 2024: Τι δεν μπορούν να έχουν οι μαθητές μαζί τους εντός αιθούσης:

  • Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
  • Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
  • Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Τι ισχύει για τα κινητά

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τετραδίου

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους να χρησιμοποιήσουν τις σελίδες του τετραδίου που θα τους δοθεί με φειδώ, καθώς δεύτερο τετράδιο δεν θα δοθεί σε κανέναν υποψήφιο, αφού οι σελίδες του τετραδίου έχουν θεωρηθεί επαρκείς για τις απαντήσεις. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία φύλλα του τετραδίου τους ως πρόχειρο, αφού αναγραφεί σαφώς η ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρο. Οι σελίδες αυτές σε καμία περίπτωση δεν βαθμολογούνται.

Επιπλέον, κατά την αναγραφή των ονομαστικών τους στοιχείων στην αρχή της εξέτασης όσο και κατά την αναγραφή των απαντήσεων, οι υποψήφιοι δεν πρέπει να διπλώνουν τα εξώφυλλα του τετραδίου τους ή να τσαλακώνουν το τετράδιο.

Πανελλήνιες 2024 - Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-2024: ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

ΤΡΙΤΗ 11-6-2024: ΥΓΙΕΙΝΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ), ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 13-6-2024: ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ, ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-6-2024: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ), ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-6-2024: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες 2024 – Πρόγραμμα Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ

ΠΕΜΠΤΗ 6-6-2024

ΛΑΤΙΝΙΚΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
ΧΗΜΕΙΑ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 12-6-2024

ΙΣΤΟΡΙΑ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ).
ΦΥΣΙΚΗ (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ + Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡ/ΚΗΣ).