Παιδεία

ΓΕΛ: Πού θα δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, πληροφορική στις πανελλήνιες 2024

ΓΕΛ: Πού θα δείτε τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία, πληροφορική στις πανελλήνιες 2024
Συνεχίζεται ο αγώνας στις Πανελλήνιες 2024 για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων. Λίγο μετά τις 10 το πρωί θα αναρτηθούν τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Η ώρα των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής έφτασε σήμερα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που στο πλαίσιο των Πανελληνίων 2024 εξετάζονται στο δεύτερο κατά σειρά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα προσανατολισμού. 

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ., ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Πανελλήνιες 2024: Πού και τι ώρα θα ανακοινωθούν τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2024 ΘΕΜΑΤΑ

Οι μαθητές των ΓΕΛ θα μπουν στις τάξεις στις 8 και στις 8:30 αυστηρά θα αρχίσει η ώρα των εξετάσεων. Τα θέματα της εξέτασης σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική θα δημοσιευτούν στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας λίγο μετά τις 10 και ταυτόχρονα θα δημοσιευτούν στο Dnews. 

Πανελλήνιες 2024: Το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Με την ανακοίνωση των θεμάτων σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική από το Υπουργείο Παιδείας στο Dnews τα δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο και αμε΄σως μετά δημοσιεύουμε τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων.

Θα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση και σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική θα αναφερθούμε στα τυχόν δύσκολα σημεία της εξέτασης και θα έχουμε αναλυτικές απαντήσεις από το φροντιστήριο Μεθοδικό και σχετικό σχολιασμό.

Πανελλήνιες 2024: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των βάσεων εισαγωγής

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, είτε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Την ίδια ώρα και μέρα της ανακοίνωσης, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να γίνει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Σημειώνεται, ότι οι υποψήφιοι όταν κληθούν να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν μόνο τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Συγκεκριμένα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα, για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών. Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.