Παιδεία

Πανελλήνιες 2024 ΓΕΛ: Τα θέματα στη Χημεία

Πανελλήνιες 2024 ΓΕΛ: Τα θέματα στη Χημεία Φωτογραφία: INTIME
Ανακοινώθηκαν τα θέματα που έπεσαν στα Λατινικά στις Πανελλήνιες 2024.

Πανελληνίων 2024 συνέχεια με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που έχουν στοχεύουν σε Θετικές Σπουδές και Σπουδές Υγείας να εξετάζονται στο μάθημα της Χημείας. Οι μαθητές των ΓΕΛ μετά την σημερινή εξέταση θα απολαύσουν μια μικρή ανάπαυλα από την εξεταστική διαδικασία λόγω των Ευρωεκλογών 2024 καθώς όλα τα σχολεία θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά την Παρασκευή 7 και την Δευτέρα 10 Ιουνίου. Το επόμενο μάθημα που θα κληθούν να δώσουν οι υποψήφιοι αυτού του προσανατολισμού είναι την Τετάρτη 12 Ιουνίου όπου θα εξεταστούν στη Φυσική.

Πανελλήνιες 2024: Αυτά είναι τα θέματα στη Χημεία

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στη Χημεία εδώ

Πανελλήνιες 2024: Το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις

Panellinies 2024 exofyllo ae2aa

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Μετά την ανακοίνωση των θεμάτων στη Χημεία στο Dnews θα δημοσιεύσουμε σε πρώτο χρόνο τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων. Θα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση και σχολιασμός των ερωτημάτων και ασκήσεων, θα αναφερθούμε στα δύσκολα σημεία της εξέτασης και θα έχουμε αναλυτικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα από το φροντιστήριο Μεθοδικό.

Τρόπος υπολογισμού των μορίων και τα κριτήρια ισοβαθμίας για τους υποψήφιους (ΓΕΛ) των Πανελληνίων 2024

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις Πανελλήνιες 2024 για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας, (δείτε εδώ τους Συντελεστές Βαρύτητας).

Τα τέσσερα (4) ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.