Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Έκτακτα μέτρα για τους μαθητές φέρνει ο καύσωνας

Πανελλήνιες 2024: Έκτακτα μέτρα για τους μαθητές φέρνει ο καύσωνας
Το κύμα καύσωνα φέρνει κλειστά σχολεία και έκτακτα μέτρα για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες 2024.

Οι Πανελλήνιες 2024 και η συγκυρία της έλευσης του τετραήμερου κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες τοπικά έως και 43 βαθμούς Κελσίου μεσούσης της κρίσιμης εξεταστικής περιόδου των απόφοιτων της Γ Λυκείου προβληματίζει έντονα γονείς, μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα παράπονα και τις αντιδράσεις των γονέων δέκτες των οποίων έχουμε γίνει και στο Dnews, θεωρείται ανεπίτρεπτο οι μαθητές να αναγκάζονται να γράφουν σε αίθουσες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω και της αφρικανικής σκόνης και το άνοιγμα των παραθύρων να μην προσφέρει ουσιαστική δροσιά όταν έξω κυριολεκτικά δεν κουνιέται φύλλο.

Πανελλήνιες 2024: Το Υπουργείο Παιδείας παίρνει μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών από τον καύσωνα

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσαν στο Dnews ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος με αναλυτικά υποστηρικτικά μ΄έτρα για την ασφαλή και ανεμπόδιστη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 για τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που το προσεχές τριήμερο εξετάζονται σε μαθήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται επί ποδός για την διαχείριση του καύσωνα και την διεξαγωγή των εξετάσεων με τα υποστηρικτικά μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν χρηστικές οδηγίες για τους υποψήφιους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2024 είτε ως επιτηρητές, είτε ως εξεταστές έίτε ως βαθμολογητές.  

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται απίθανο να αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας των Λυκείων τις επίμαχες μέρες του καύσωνα και τριήμερη αναβολή των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024 καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ περιοριστικό και τυχόν αλλαγές θα στρίμωχναν την κατάσταση δημιουργώντας επιμέρους προβλήματα στους υποψηφίους. 

Ανεξάρτητα για το τι θα αποφασιστεί από πλευράς Δήμων για κλειστά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια εξαιρούνται ρητά και κατηγορηματικά από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων καθώς είναι σε εξέλιξη προαγωγικές, απολυτήριες και φυσικά οι Πανελλήνιες 2024.

Μάλιστα όπως μας διευκρινίστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Γυμνάσια και Λύκεια θα λάβουν επιπλέον κατευθυντήριες οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή εξετάσεων. 

Η περιφέρεια Αττικής θα παραμένει σε ετοιμότητα εάν κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας η Αττική σε κατάσταση υψηλής κινητοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση θα παράσχει υδροφόρες και μηχανήματα έργου όπου της ζητηθεί.

Το ξέσπασμα γονέα στο Dnews για τις Πανελλήνιες 2024 εν μέσω καύσωνα

πανελληνιεσ 2024 καυσωνασ

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί είχαμε δημοσιεύσει εκκλήσεις γονέων για να βρεθεί μια λύση για τις Πανελλήνιες 2024 εν μέσω καύσωνα. «Πρέπει να βιώσουμε άσχημες καταστάσεις για να προχωρήσουμε άμεσα στη διαχείριση αυτού του προβλήματος; Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν, άρα οι λύσεις θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ.» «Είμαστε στον 21ο αιώνα και ακόμα συζητούμε για διεκδίκηση των αυτονόητων. Ο κόσμος έχει κουραστεί. Υπάρχει μια απαξίωση από την κοινωνία γενικότερα στους θεσμούς γιατί γνωρίζουν ότι δεν γίνεται τίποτα στην ώρα του.» ανέφερε γονέας. 

Μητέρα υποψήφιας στα ΕΠΑΛ προβληματισμένη για το πώς θα γίνει η εξεταστική διαδικασία εν μέσω θερμοκρασιών που θα αγγίξει τους 43 βαθμούς Κελσίου δήλωσε στο Dnews οτι «Κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη η λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς στα σχολεία που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες. Πρέπει να γίνει το παν
για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου τα παιδιά μας να ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα τις εξετάσεις τους ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα.»