Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε τα θέματα ΕΠΑΛ σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Στοιχεία Μηχανών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δείτε τα θέματα ΕΠΑΛ σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Στοιχεία Μηχανών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης
Καύσωνας και Πανελλήνιες 2024 είναι ο συνδυασμός που καλούνται να φέρουν ικανοποιητικά εις πέρας οι μαθητές των ΕΠΑΛ. Δείτε πρώτοι τα θέματα.

Οι Πανελλήνιες 2024 συνεχίζονται δυναμικά με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να κάθονται σήμερα στα θρανία για να διαγωνιστούν σε μαθήματα ειδικότητας ενόσω το κύμα καύσωνα με τις ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες κάνει την εμφάνισή του.

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων διαγωνίζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Στοιχεία Μηχανών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης με τα όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην ομαλή λειτουργία των εξεταστικών κέντρων και στην ασφαλή εξέταση των μαθητών μεσούντος καύσωνα και εκρηκτικού θερμοκρασιακού κοκτέιλ.

Πανελλήνιες 2024: Δείτε στο Dnews τα θέματα στα ΕΠΑΛ για Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Στοιχεία Μηχανών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης

Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Στοιχεία Μηχανών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης θα γίνει ως είθισται και εκτός απροόπτου μετά τις 10:00 το πρωί από την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευτούν στο Dnews για την άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση υποψηφίων και γονιών.

Πανελλήνιες 2024 και καύσωνας: Τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια των μαθητών

panellinies 2024 mathimatika epal themata 9087c

Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που θα φέρει η έλευση του καύσωνα σε συνδυασμό με την ανησυχία γονέων και υποψηφίων για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες σε τάξεις εξεταστικά κέντρα με παντελή απουσία κλιματιστικών μέσων οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας στην έκδοση εγκυκλίου με προστατευτικά μέτρα και οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024.

Ειδικότερα, το Υπουργείο συστήνει οι εξετάσεις για τις Πανελλήνιες 2024 όπου είναι εφικτό να διεξάγονται σε σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και σε αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν. Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη μνεία για τη νερών και χυμών στους μαθητές με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών. Ενώ όπως τονίζεται σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκεται επί ποδός για την διαχείριση του καύσωνα στις σχολικές μονάδες και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 με την εξασφαλιση όλων των συνθηκών που θα δεν δημιουργήσουν προβλήματα τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς. Όπως μας διευκρινίστηκε θεωρείται απίθανο να αποφασιστεί αναστολή λειτουργίας των Λυκείων τις επίμαχες μέρες του καύσωνα και τριήμερη αναβολή των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024 καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι πολύ περιοριστικό και τυχόν αλλαγές θα στρίμωχναν την κατάσταση δημιουργώντας επιμέρους προβλήματα στους υποψηφίους.