Παιδεία

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα και στο Περιστέρι

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα και στο Περιστέρι
Κλειστά σχολεία για δύο μέρες στο Περιστέρι για την ασφάλεια των μαθητών εν μέσω καύσωνα.

Κλειστά σχολεία για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που φέρνει ο καύσωνας ανακοίνωσε ο Δήμος Περιστερίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου για τα κλειστά σχολεία

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι, λόγω καύσωνα, αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Κανονικά θα λειτουργήσουν Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται ότι η τετραήμερη επέλαση του κύματος καύσωνα με τις έντονα υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα σωματίδια αφρικανικής σκόνης οδήγησαν πολλούς Δήμους της χώρας σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες να λάβουν την απόφαση για διήμερο λουκέτο σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ενώ όσοι Δήμοι δεν πήραν αντίστοιχη απόφαση επέλεξαν την πρόωρη διακοπή των μαθημάτων αυστηρά στις 11:30. 

Σημειώνεται ότι σε όλους του Δήμους η αναστολή μαθημάτων δεν αφορά τη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων καθότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία απολυτήριων και προαγωγικών εξετάσεων όπως και των Πανελληνίων 2024 και κρίθηκε σκόπιμο από πλευράς Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν κανονικά παρά τον καύσωνα και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.