Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα σήμερα στο Ελεύθερο Σχέδιο

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα σήμερα στο Ελεύθερο Σχέδιο
Συνεχίζονται οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2024, με το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου.

Οι Πανελλήνιες 2024 με την εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που στις Πανελλήνιες 2024 διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου με το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου.

Όπως κάθε φορά έτσι και στην σημερινή εξέταση οι υποψ΄΄ηφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι  η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες.

Παράλληλα, ως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 θα διεξάγονται οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα της εξέτασης στο Ελεύθερο Σχέδιο. Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι θα γίνει μετά τις 10:00 από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Δείτε τα θέματα και εδώ τα ζητούμενα.

Πανελλήνιες 2024: Στις 28 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες μπαίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής μετά τις 12:30 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αποσταλούν στα Λύκεια όλης της χώρας μέχρι το πρωί της ίδιας μέρας όπου και θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας προς ενημέρωση υποψηφίων, γονέων και κηδεμόνων.

Υποσημείωση, ενόσω η διαδικασία των Πανελληνίων 2024 είναι σε εξέλιξη για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι θα λάβουν γνώση μόνο για τις βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων καθώς αυτές για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με επικρατέστερη ημέρα να θεωρείται η Παρασκευή 5 Ιουλίου. Παράλληλα, η ανακοίνωση των Βάσεων 2024 όπως όλα δείχνουν δρομολογείται για την Παρασκευή 26 Ιουλίου.