Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Στα Γαλλικά εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα σημερινά θέματα

Πανελλήνιες 2024: Στα Γαλλικά εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα σημερινά θέματα
Στα Γαλλικά εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2024, τα σημερινά θέματα.

Πανελληνίων 2024 συνέχεια σήμερα με τους μαθητές να κάθονται στα θρανία των εξεταστικών κέντρων για τα Γαλλικά στο πλαίσιο της εξέτασης των Ειδικών Μαθημάτων. Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα οι υποψήφιοι που πρόκειται να εξεταστούν καλούνται να προσέλθουν στις αίθουσες μέχρι τις 8:00 καθώς η εξέταση ξεκινά στις 08:30.

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα της εξέτασης στα «Γαλλικά» 

Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι, θα γίνει μετά τις 10:00 από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στα Γαλλικά εδώ 

Εξεταστικά Κέντρα Ειδικού Μαθήματος ξένης γλώσσας «Γαλλικά»

α) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ και στα εξής Εξεταστικά Κέντρα ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

1. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Τρώων 2, Θησείο, Τ.Κ. 11851 - Αθήνα), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και ΚΑΖ.

2. Στο Ε.Κ. του 26ου Γενικού Λυκείου Αθηνών-Μαράσλειο (Μαρασλή 10 και Σουηδίας, Κολωνάκι, Τ.Κ. 10676 – Αθήνα), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΚ έως και ΜΑΡΓ.

3. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Νικοπόλεως 33, Πλ. Κολιάτσου, Τ.Κ. 11253 - Αθήνα ), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΑΡΗ έως και ΟΝ.

4. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (Πελασγών 42, Περιστέρι, Τ.Κ. 12135), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΟΡ έως και ΤΑΜ.

5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω (Παπανικολή 14, Αιγάλεω, Τ.Κ. 12242), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΤΑΡ έως και Ω.

β) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ), Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στα εξής Εξεταστικά Κέντρα ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους:

1. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (Στρ. Γενναδίου 53, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54250), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και ΠΑΠ.

2. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης (Τέρμα Αγνώστου Στρατιώτη, Πολίχνη, Τ.Κ. 56532 - Θεσσαλονίκη), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΑΡ έως και Ω.

γ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης θα εξεταστούν στο ΡΕΘΥΜΝΟ στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου (Λ. Κουντουριώτη 1, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132).

δ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας και Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου θα εξεταστούν στην ΠΑΤΡΑ στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Πατρών (Σουνίου 111-115, Πάτρα, Τ.Κ. 26333).

ε) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή, Λάρισα, Τ.Κ. 41222).

στ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Γρεβενών, Δ.Δ.Ε. Κερκύρας και Δ.Δ.Ε. Λευκάδας θα εξεταστούν στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων (Π. Μεκάλη 5, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45221).

PANELLINIES MATHITES EXETASEIS 2024 EUROKINISSI 00e70

Πανελλήνιες 2024: Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε κωδικούς για την υποβολη μηχανογραφικού

Σε εξέλιξη μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου η διαδικασία η δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την υποβολή Μηχανογραφικών για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες 2024. Οι υποψήφιοι (ΓΕΛ - ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Όπως ανακοίνωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, ακόμα και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή ΠΜΔ.

Αναλυτικότερα:

Α. Πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

- Όσοι έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν ΜΔ για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και ΠΜΔ για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει ΜΔ και ΠΜΔ, ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

- Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έτους 2024 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το ΜΔ και το ΠΜΔ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα. Γενικότερα, οι διαδικασίες για την απόκτηση password και την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου θα παραμείνουν ενεργές και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).