Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την Παρασκευή

Πανελλήνιες 2024: Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα την Παρασκευή
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2024, πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις, τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 και να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις του.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου μετά τις 13:00 το μεσημέρι θα γίνει η ανακοίνωση των βαθμολογιών από πλευράς Υπουργείου Παιδείας με τους μαθητές να έχουν ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα να ενημερωθούν έγκαιρα για τις επιδόσεις τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Πανελλήνιες 2024: Πώς θα γίνει η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα

Η παραδοσιακή διαδικασία για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων ορίζει ότι τα  αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν (με τον παραδοσιακό τρόπο) στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας που θα ανακοινωθούν. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του. Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Πανελλήνιες 2024: Πού θα δουν τα αποτελέσματα με τις βαθμολογίες οι υποψήφιοι

  • Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους, εφόσον έκαναν την προβλεπόμενη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα ενημέρωσης με SMS.
  • Μέσω του gov.gr. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Ενώ θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη κατά την ανακοίνωση των βαθμολογιών/αποτελεσμάτων. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Τέλος υπάρχει πάντα η παραδοσιακή ανάρτηση των βαθμολογιών στα Λύκεια της χώρας σε εμφανές σημείο.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα Ειδικά Μαθήματα θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήτοι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο από τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου ενώ η ανακοίνωση των φετινών βάσεων αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με επικρατέστερη ημερομηνία την Παρασκευή 26 Ιουλίου.