Παιδεία

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά, πού υπολογίζετε τα μόρια

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά, πού υπολογίζετε τα μόρια
Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024, πού θα τα δείτε, η πλατφόρμα για τα μόρια και τα στατιστικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024 από το Υπουργείο Παιδείας.  Στις καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια αναγράφονται οι κωδικοί των υποψηφίων και τα βαθμολογικά τους στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπρορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr,πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσο για εκείνους που είχαν υποβάλει αίτηση για να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα, έλαβαν τη βαθμολογία τους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πανελλήνιες 2024: Τα στατιστικά των φετινών εξετάσεων

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

GEL STATISTIKA JPG d30a6

EPAL 2024 JPG 9ab3b

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια 

Για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Πού έγραψαν τις υψηλότερες και πού τις χαμηλότερες βαθμολογίες 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά των βαθμολογικών επιδόσεων με το πού έγραψαν υψηλά και πού χαμηλά οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ πατήστε ΕΔΩ.