Παιδεία

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί στα Ειδικά Μαθήματα

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί στα Ειδικά Μαθήματα
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2024.

Όλα είναι έτοιμα ώστε την Παρασκευή 5 Ιουλίου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2024 για τα Ειδικά Μαθήματα ώστε οι υποψήφιοι που διεκδικούν την εισαγωγής τους σε σχολές που χρειάζονται τα μαθήματα αυτά να έχουν μια οριστική εικόνα για τις βαθμολογίες και τα μόριά τους. 

Σύμφωνα με πηγές του ρεπορτάζ από νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα φορτώνονται στην πλατφόρμα των αποτελεσμάτων results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες που κατέγραψαν οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα Ειδικά Μαθήματα ώστε μέχρι το μεσημέρι να έχει γίνει η πλήρης ενημέρωση της καρτέλας των υποψηφίων. 

Όπως συνέβη και στις βαθμολογίες των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, οι μαθητές μπαίνοντας στην ειδική πλατφόρμα, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες θα δουν αναλυτικά τις επιδόσεις τους. 

Και με μήνυμα SMS η βαθμολογία στα Ειδικά Μαθήματα

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στο gov.gr.

Παραδοσιακά θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας σε εμφανές σημείο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα αναρτώνται τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά μόνο οι κωδικοί και οι βαθμοί. 

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια σας 

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι, μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας Υπολογισμός Μορίων που είναι διαθέσιμη εδώ, θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων και για τις Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από πλευράς Υπουργείου Παιδείας μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα, έρχεται η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και στα τέλη Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των Βάσεων 2024.