Παιδεία

Αλλάζει όψη το θρυλικό σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Αλλάζει όψη το θρυλικό σχολικό συγκρότημα της Γκράβας
Μια «άλλη» Γκράβα στα σκαριά προγραμματίζει το Υπουργείο Παιδείας

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας καθώς τον προσεχή Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης του «θηριώδους» σε μέγεθος σχολείου όπως προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας.

Σε δηλώσεις του στην Real News της Κυριακής, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ερωτηθείς για το πρόγραμμα ανακαίνισης των σχολείων «Μαριέτα Γιαννάκου» και το πλαίσιο των εργασιών, αποκαλυψε ότι κατά προτεραιότητα το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας εντάσσεται σε αυτό. Ειδικότερα όπως ανέφερε ο υπουργός «Στόχος του προγράμματος «Μαριέτα Γιαννάκου», αρχικού προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ, είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν μέσα στη σχολική χρονιά. Θεωρούμε μείζον ζήτημα τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, τα οποία θα βαφτούν, ενώ οι τουαλέτες και τα γήπεδα θα ανακαινιστούν. Η προσπάθεια είναι τα διαθέσιμα χρήματα να αυξηθούν με την βοήθεια και του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή σημαντικών πακέτων χορηγιών και δωρεών. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιοποιούμε την ανακαίνιση της Γκράβας, που είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας και αποτελείται από 24 δομές εκπαίδευσης, στην καρδιά της Αθήνας. Τον Σεπτέμβριο του 2025 φιλοδοξούμε το κουδούνι να χτυπήσει σε μία διαφορετική Γκράβα. Θα είναι ένα στολίδι, ένα σύγχρονο κτίριο, φιλόξενο, με γήπεδα και υποδομές στα πρότυπα των καλύτερων εκπαιδευτηρίων. Οι μαθητές σε όλη τη χώρα πρέπει να έχουν τα σχολεία που τους αξίζουν.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews στο τεράστιο συγκρότημα της Γκράβας προγραμματίζεται μια γενικευμένη ανακαίνιση που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βάψιμο όλων των τοίχων του σχολείου, επιδιορθώσεις στα σχολικά προαύλια και εργασίες τόσο στα σχολικά κτίρια όσο και τους προαύλειους χώρους με απώτερο στόχο να αποκτήσουν βιοκλιματικά και ενεργειακά χαρακτηριστικά.

NETWORK