Παιδεία

ΑΠΘ: Προκήρυξη εισαγωγής 20 νέων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμ. Χημικών Μηχανικών

ΑΠΘ: Προκήρυξη εισαγωγής 20 νέων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμ. Χημικών Μηχανικών
ΑΠΘ: Προκήρυξη εισαγωγής 20 νέων υποψηφίων διδακτόρων στο Τμ. Χημικών Μηχανικών Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης με αριθμό 5/18-12¬2015, αποφάσισε την προκήρυξη εισαγωγής είκοσι (20) υποψηφίων διδακτόρων σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 3685/08, και τον κανονισμό μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ, στους τέσσερις Τομείς του:

1.    Τομέας Ανάλυσης Σχεδιασμού και Ρύθμισης Χημικών Εγκαταστάσεων
2.    Τομέας Τεχνικής Φυσικών Διεργασιών και Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής
3.    Τομέας Τεχνολογιών
4.    Τομέας Χημείας

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών έχουν οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) που είναι: α) διπλωματούχοι Τμημάτων Πολυτεχνικής Σχολής (δετούς φοίτησης), β) πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Θετικών Επιστημών (4ετούς ή δετούς φοίτησης), που έχουν αποφοιτήσει από ομοταγή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της ημεδαπής και αλλοδαπής, υπό την προϋπόθεση συνάφειας του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών τους σπουδών με την επιστημονική/ερευνητική περιοχή των διδακτορικών διατριβών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών.

Η ημερομηνία έναρξης εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής είναι το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Η χρονική διάρκεια για την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής.
 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, 541 Τηλ. 2310.996267, 2310.996226  Fax. 2310.996250 site: http//www.cheng.auth.gr   email: info
 
1.    Έντυπη αίτηση
2.    Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος (με τον ακριβή βαθμό), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης και λοιπών τίτλων σπουδών. Τίτλοι σπουδών από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ
3.    Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών)
4.    Πιστοποιητικά επαρκούς γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (ιδιαίτερα Αγγλικής)
5.    Συστατικές επιστολές (δύο τουλάχιστον), σε σφραγισμένους φακέλους
6.    Βιογραφικό σημείωμα
7.    Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία. Τηλ. 2310.996158, Fax: 2310.996250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

NETWORK