Παιχνίδια Εξουσίας

Ο Καραμανλής ταυτίζει τον Μητσοτάκη με την προσωπική του μοίρα και η ΝΔ ταυτίζεται με τη δική του

Intime Intime
Το Μαξίμου επιστράτευσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε ρόλο χειροκροτητή του Κώστα Αχ. Καραμανλή! Βεβαιη θεωρείται πλέον η πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής, απομένει ο χρόνος της κατάθεσης!- Χάνει τη συσπείρωση που κέρδισε με την πρόταση δυσπιστίας η ΝΔ!

Την πλήρη ταύτιση της προσωπικής του προοπτικής με την προοπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, με την πολυαναμενόμενη ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, το μέγαρο Μαξίμου ταύτισε τη μοίρα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης με τη μοίρα του πρώην υπουργού Μεταφορών! Η επιστράτευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε "σχηματισμό λόχου", όπως συμβαίνει μόνο κάθε φορά που μιλάει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να καταχειροκροτήσει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, επιβεβαιώνει τη στήριξή του από το Μαξίμου- άλλωστε η παρουσία του στη Βουλή και η κατεύθυνση της ομιλίας του έγινε σε πλήρη συνεννόηση των δυο πλευρών! Επιπλέον καταδεικνύει την κατεύθυνση που θα κινηθεί στη Βουλή αλλά και μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς καμιά αυτοκριτική, με περίσσια αλαζονεία, με διάθεση συγκάλυψης, με αόριστες αναφορές στη δικαιοσύνη, με επίθεση σε όλους τους άλλους και με πρόθεση πλήρους συγκάλυψης των ευθυνών!

Η Νέα Δημοκρατία χάνει την όποια συσπείρωση έδειχνε πως μπορεί να κερδίσει με την πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, οδεύει αιχμάλωτη του εγκλήματος των Τεμπών στις ευρωεκλογές, με τη στρατηγική δηλαδή που της κόστισε τόσο πολύ στην αποσυσπείρωσή της και της ραγδαίας πτώσης των ποσοστών της κατά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Συνοδευόμενη με ολομέτωπη σύγκρουση με την αντιπολίτευση, με τεχνητή πόλωση, αλλά και με πρωταγωνιστικό ρόλο στελεχών εκ μεταγραφής, όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Φλωρίδης (!), ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θάνος Πλεύρης! Τη στιγμή που απουσιάζουν -προφανώς με νόημα- παραδοσιακά στελέχη της παράταξης, όπως ο Νίκος Δένδιας!

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών πέταξε το γάντι στην αντιπολίτευση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Η πρόταση για τη σύστασή της θα πρέπει να θεωρείται βεβαία, αν και απομένει ο χρόνος κατάθεσής της. Πιθανόν θα συνδέεται και όταν στείλει στη Βουλή τη δικογραφία ο αρμόδιος εισαγγελέας, από τη στιγμή που θα σκοντάψει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, που θα πιθανόν . 

Το δίλημμα θα επιστρέψει στο μέγαρο Μαξίμου: Θα προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής και, κυρίως,, θα παραπέμψει τους πρωταγωνιστές στη δικαιοσύνη; Ή θα ακολουθήσει τη λογική της Εξεταστικής (βλέπε ...Συγκαλιπτικής) Επιτροπής;