Παιχνίδια Εξουσίας

Γιατί ο Χατζηδάκης δηλώνει «πάνω από το πτώμα μου»- Αιχμές «Βηματοδότη» για «Πρώτο Θέμα»

Γιατί ο Χατζηδάκης δηλώνει «πάνω από το πτώμα μου»- Αιχμές «Βηματοδότη» για «Πρώτο Θέμα»
Η παρέμβαση Τσίπρα στο «Φόρουμ των Δελφών»- Η μέτρηση Ανδρουλάκη για Ζαγοράκη- Το παρασκήνιο για τον Μπελέρη.

Στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη απευθύνθηκαν σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες προκειμένου να του εκφράσουν την ανησυχία τους μήπως ενόψει των ευρωεκλογών και της πίεσης που δέχεται η κυβέρνηση εγκαταλείψει την πολιτική που ακολουθεί και καταφύγει σε «πολιτική παροχών»!

Το γράφει ο πάντα καλά ενημερωμένος Σύμβουλος Έκδοσης του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης. Και τι απάντησε ο υπουργός Οικονομικών; «Πάνω από το ...πτώμα μου».

Γράφει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καρακούσης: «Ένας συνδυασμός παραγόντων και συνθηκών, από τον επίμονο πληθωρισμό μέχρι την υποχώρηση των προσδοκιών για την οικονομία και την αμφισβήτηση που συνήθως εμφανίζεται στην ελληνική πολιτική σκηνή στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας, φαίνεται να αποσυντονίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο και να οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και επιλογές, όπως η αψυχολόγητη και βάναυση απομάκρυνση δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού.Οι ίδιοι οικονομικοί παράγοντες δεν έκρυβαν την ανησυχία τους μήπως η πολλαπλώς πιεζόμενη κυβέρνηση υποκύψει, προϊόντος του χρόνου, στον πειρασμό των παροχών και της άμβλυνσης κρίσιμων πτυχών της δημοσιονομικής και μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Ορισμένοι μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν δίστασαν να επικοινωνήσουν με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Κ.Χατζηδάκη, προκειμένου να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Κατά μια εκδοχή μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης παρείχε “ηρωικού” τύπου διαβεβαιώσεις, του τύπου "δεν θα επιτρέψω διολίσθηση της κυβέρνησης στον οικονομικό λαϊκισμό, μόνο πάνω από το πτώμα μου..."».

«Ζήτημα αξιοπιστίας» από τον «Βηματοδότη»

Και μιας και μιλάμε για «Το Βήμα» μάλλον δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες οι αιχμές που αφήνει ο «Βηματοδότης» κατά του μέσου που δημοσίευσε το μοντάζ με τους πειραγμένους διαλόγους μετά την τραγωδία των Τεμπών, δηλαδή το «Πρώτο Θέμα», χωρίς όμως να το κατονομάζει.

Γράφει ο «Βηματοδότης»:

«Μια και πιάσαμε το θέμα της διαρροής των ηχητικών συνομιλιών, της συρραφής τους και της διοχέτευσής τους σε συγκεκριμένο ΜΜΕ, να πω εδώ, ως “Βηματοδότης”, που μετρά δεκαετίες στον ελληνικό Τύπο, πως στη δουλειά μας είναι καλό να μην αφήνουμε να σέρνονται σκιές ούτε να μένουν οι αναγνώστες μας με την απορία. Να το κάνω πιο λιανά. Το μέσο ενημέρωσης που δημοσίευσε το μοντάζ των συνομιλιών μπορεί να μη θέλει να εκθέσει τις πηγές του, κάτι καθ’ όλα σεβαστό. Στο μεταξύ όμως δεν θα πει στους αναγνώστες εάν εξαπατήθηκε; Και εάν εξαπατήθηκε, δεν θύμωσε για το πλήγμα που δέχθηκε η αξιοπιστία του με την αναπαραγωγή μιας τέτοιας “είδησης”;»

Την Πέμπτη ο Τσίπρας στο «Φόρουμ των Δελφών»

Νέα παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Στο «Φόρουμ των Δελφών» την Πέμπτη που ξεκινάει- οι εργασίες ολοκληρώνονται προσεχώς!

Η μέτρηση για Ζαγοράκη!

Τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε τον Θοδωρή Ζαγοράκη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, παρά τις ενστάσεις εσωκομματικών του αντιπάλων- ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς διαφοροποιήθηκε δημοσίως, δηλώνοντας πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος στα όργανα.

Η ΝΔ, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δεν είχε αντιδράσει στη μεταγραφή "γαλάζιου" ευρωβουλευτή στο ΠΑΣΟΚ (μόνο το αντίστροφο γίνεται χρόνια τώρα), υποβαθμίζοντας προφανώς να το θέμα, ενώ η Νέα Αριστερά, μέσω του εκπροσώπου της Κωστή Καρπόζηλου θυμήθηκε πως στις 7 Φεβρουαρίου ο Θ. Ζαγοράκης ήταν μεταξύ των 17 βουλευτών που υπέγραψαν αντιψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, διαθέτει δημοσκόπηση που αναφέρει πως ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου θα φέρει "γαλάζιους" ψήφους στο ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τις αντιδράσεις στο κόμμα; Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως δεν θα εκδηλωθούν!

Το παρασκήνιο με τον Μπελέρη!

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής συνεχιζόταν το παρασκήνιο για την ανακοίνωση ή όχι σήμερα της υποψηφιότητας Μπελέρη, παρότι η απόφαση είχε ληφθεί.

Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, επέμεναν πως υπήρχε και παρασκήνιο με τον Έντι Ράμα, που έρχεται να μιλήσει στο τέλος της εβδομάδας στο Φόρουμ των Δελφών!