Παιχνίδια Εξουσίας

Ο Αλέξης προσκαλεί Μητσοτάκη- Πρόσκληση και σε Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Χαρίτση

Ο Αλέξης προσκαλεί Μητσοτάκη- Πρόσκληση και σε Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Χαρίτση
Στην «επίσημη πρώτη» του Ινστιτούτου του, στις 17 και 18 Ιουνίου- Παρών και ο Γιώργος Παπανδρέου- Προσκεκλημένοι έκπληξη στην εκδήλωση.

Σε μείζον πολιτικό γεγονός αναμένεται να εξελιχθεί η «επίσημη πρώτη» του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μια ακριβώς εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές, Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Ιουνίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προσκαλέσει στην έναρξη της εκδήλωσης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ασφαλώς δε έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον αν ο πρωθυπουργός ανταποκριθεί και παραστεί προσωπικά ο ίδιος, καθώς πιθανόν θα σηματοδοτεί μια νέα αρχή στη μεταξύ τους σφοδρότατη πολιτική και προσωπική αντιπαράθεση από το 2016 μέχρι και τις εκλογές του 2023, οπότε μετά την ήττα του, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά δρώμενα. Στο Μαξίμου, πάντως, υπολογίζουν πολύ τον πρώην πρωθυπουργό, με υπουργούς του «επιτελικού κράτους» να προβληματίζονται μήπως και στην επερχόμενη εθνική εκλογική αναμέτρηση η μάχη δοθεί ξανά με τον ...Αλέξη Τσίπρα!

Προσκλήσεις για την εκδήλωση του Ινστιτούτου, ωστόσο, θα λάβουν και αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης θα κληθούν να παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται, δηλαδή, για τους προέδρους των κομμάτων του «δημοκρατικού τόξου», στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας εκτός του Κυριάκου Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης και του Δημήτρη Νατσιού της Νίκης, ο προσκαλών δεν περιλαμβάνει και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα λάβει πρόσκληση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναπτύξει μια πολύ καλή προσωπική -σε ορισμένα ζητήματα και πολιτική- σχέση, ενώ ενδιαφέρον έχει και ποιοι άλλοι από το εσωτερικό πολιτικό τοπίο θα λάβουν πρόσκληση. «Λίγοι και καλοί», όπως συνηθίζει να λέει ο οργανωτής...

ΥΓ: Να σας πληροφορήσουμε ότι και από το εξωτερικό ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν έχει κλείσει. Ίσως και από εκεί να αναμένουμε κάποια έκπληξη -ή κάποιες εκπλήξεις!