Παιχνίδια Εξουσίας

Μητσοτάκης και Κασσελάκης σπρώχνουν στην αποχή και την αντιπολιτική ψήφο

Μητσοτάκης και Κασσελάκης σπρώχνουν στην αποχή και την αντιπολιτική ψήφο
Φτύνουν κόντρα στον άνεμο: Προκαλούν με τον πλουτισμό, επαναφέρουν το θέμα του μαύρου πολιτικού χρήματος, των αναποτελεσματικών πόθεν έσχες και επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές επιχειρούν με ένα τρόπο που αποτελεί αρνητική έκπληξη ακόμα και σε αρχάριους της πολιτικής να αλλάξουν την ατζέντα με τα οικονομικά των αρχηγών και των κομμάτων!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες αμέσως μετά την εκλογή του ως ηθικά όφειλε, δεσμεύτηκε ότι θα το παρουσιάσει πριν τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός, σε μια εμφανή προσπάθεια να μην κυριαρχήσουν στην ατζέντα η ακρίβεια, η επερχόμενη μεγάλη αύξηση στις τιμές του ρεύματος, η αύξηση της εγκληματικότητας κοκ, άρχισε να πιέζει τον Στέφανο Κασσελάκη να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, εκτιμώντας (ή γνωρίζοντας) ότι υπάρχουν τα στοιχεία ώστε να τον πλήξει προσωπικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, έχει μεν επιλέξει για αντίπαλο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει πρωθυπουργική εικόνα και άρα επιτρέπει στον ίδιο να παραμείνει ηγεμονικά κυρίαρχος, επιθυμεί όμως παράλληλα Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη να μην ξεχωρίσουν σε ποσοστά και ένα από τα δυο κόμματα αναδειχθεί σε εν δυνάμει πραγματικός αντίπαλός του!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός, όχι απλώς παρουσιάζοντας σε τηλεοπτική μετάδοση συγκέντρωσης το πόθεν έσχες του, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση θυμίζοντας συνεχώς την τεράστια περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού και ζητώντας επιτακτικά να του πει πού τα βρήκε, τα 500.000.000 ευρώ χρέη της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ), τον τρόπο που πληρώνεται ο Αμερικανός «γκουρού» της επικοινωνίας που μαζί με την ομάδα του έχουν αναλάβει τον Κ. Μητσοτάκη κοκ.

Φτάσαμε στο σημείο μέλη της κυβέρνησης να κάνουν λόγο για «κακούργημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να προχωρούν σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του (!), ενώ η Βουλή και ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Τασούλας σιωπούν βλέποντας τον κοινοβουλευτισμό να ευτελίζεται!

Προσοχή, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συζητούν για μέτρα που θα αντιμετωπίσουν το μαύρο πολιτικό χρήμα που άλλωστε ρέει άφθονο και στις ευρωεκλογές, ούτε για το πώς θα μάθουμε κάποτε το πόθεν του έσχες, από πού βγήκαν τα χρήματα που κάθε δημόσιο πρόσωπο (πολιτικοί, κρατικοί και δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι κοκ) διαθέτει!

Λειτουργούν απλώς αποπροσανατολιστικά και γιατί δεν έχουν πολιτικό λόγο που πείθει τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να τους ψηφίσουν, αλλά και γιατί θέλουν να κρύψουν πολιτικές και ταυτίσεις σε μείζονα θέματα.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως από το «πόθεν έσχες γκέιτ» φθορά έχουν και τα δυο, έστω μικρή (προς το παρόν τουλάχιστον).

Οι πιο νουνεχείς και στις δυο πλευρές κατανοούν πως οι δυο αρχηγοί «φτύνουν κόντρα στον άνεμο», προκαλώντας τους πολίτες με τον πλουτισμό, την επαναφορά του μαύρου πολιτικού χρήματος, των αναποτελεσματικών πόθεν έσχες και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν μέσω των πόθεν έσχες από τα πραγματικά προβλήματα και τα διακυβεύματα της ευρωκάλπης.

Μητσοτάκης και Κασσελάκης, δηλαδή, συμβάλλουν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο η αποχή και η αντιπολιτική ψήφος!

ΥΓ: Και καλά η ΝΔ. Η αριστερά (όπως κατ΄ ευφημισμόν θέλει να λέγεται ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ) όμως δεν έχει ξαναζήσει ποτέ στην ιστορία της τέτοια φαινόμενα. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η αντίδραση και ενός έστω στελέχους του!