Παιχνίδια Εξουσίας

Το μήνυμα Ανδρουλάκη σε Χαρίτση και το τηλεφώνημα γιατί βγήκε στον αέρα ο Καστανίδης

Το μήνυμα Ανδρουλάκη σε Χαρίτση και το τηλεφώνημα γιατί βγήκε στον αέρα ο Καστανίδης
Πόσο κόστισαν πόθεν έσχες και ...Φάρλεϊ στον Κασσελάκη- Η Νέα Αριστερά δεν συνομιλεί ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΠΑΣΟΚ.

Μήνυμα μέσω τρίτου προσώπου έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Αλέξη Χαρίτση ότι πίσω από τα δημοσιεύματα για κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς δεν βρισκόταν η Χαριλάου Τρικούπη. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα διεμήνυσε στον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς ότι πίσω από τις «διαρροές» βρίσκεται η ...Κουμουνδούρου, που από την προηγούμενη μέρα είχε ξεκινήσει την επίθεση για την «επιστροφή» των 11 χαμένων εδρών στον ΣΥΡΙΖΑ! Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο με την Νέα Αριστερά, καθώς θα επιμείνει τη συμμετοχή της στο διάλογο που θα ανοίξει το ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές.

Το τηλεφώνημα στο Mega

Συνέβη και αυτό! Αρχηγός κόμματος (τι κάνει ...νιάου νιάου στα κεραμίδια) τηλεφώνησε στη διεύθυνση του Mega προκειμένου να διαμαρτυρηθεί γιατί εκπομπή φιλοξένησε τον ...Χάρη Καστανίδη! Δεν θα γράψουμε για την απάντηση που έλαβε, αλλά για το ότι υπήρχαν και διαρροές κατά του Χάρη Καστανίδη! «Ο Καστανίδης εδώ και καιρό δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ» διέρρευσε σε συναδέλφους, με αποτέλεσμα ο πρώην υπουργός να απαντήσει πως είναι μέλος τόσο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Κεντρικής του Επιτροπής. «Πώς δεν έχω σχέση΄» -αναρωτήθηκε- και δικαίως!

Πόθεν έσχες και ...Φάρλεϊ κόστισαν στον Κασσελάκη!

Αρμόδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις μετρήσεις αποκάλυψε στα «Παιχνίδια Εξουσίας» πως δυο θέματα κόστισαν πάρα πολύ την τελευταία προεκλογική εβδομάδα στον Στέφανο Κασσελάκη.
Το πρώτο ήταν το πόθεν έσχες, αν και όπως υποστηρίζει το στέλεχος αυτό της Κουμουνδούρου κόστισε λίγο παραπάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το δεύτερο ήταν η συνοδεία της σκυλίτσας, για την ακρίβεια η συνεχής επίδειξή της, σε όλες σχεδόν τις δημόσιες εμφανίσεις του, που -μαζί με την εμφάνιση του συζύγου του στην εξέδρα της πλατείας Συντάγματος φέρεται να εκνεύρισε αρκετούς ψηφοφόρους του κόμματος κυρίως στην επαρχία.

Η εκτίμηση των «ειδικών» της Κουμουνδούρου είναι πως χωρίς το πόθεν έσχες και τη συνεχή επίδειξη της Φάρλεϊ, ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να προσέγγιζε και το ...19% στις κάλπες!
Α, σύμφωνα με την πηγή μας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ειδοποιηθεί και για τα δυο, κυρίως για τη ζημιά με τη Φάρλεϊ, αλλά αγνόησε τους ειδικούς!

Καμιά συνομιλία με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη συνεδριάζει το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της Νέας Αριστεράς. Με τον πρόεδρο Αλέξη Χαρίτση, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Κώστα Καρπόζηλο, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Νίκο Φίλη, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και πιθανόν και κάποια στελέχη που αυτή τη στιγμή μας διαφεύγουν.

Αν στοιχηματίζαμε τι απόφαση θα λάβουν είναι πως για την ανασυγκρότηση του χώρου η Νέα Αριστερά δεν θα συζητήσει ούτε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά με τους ...διαφωνούντες αυτών των δυο κομμάτων.