Το δίλημμα του Μαξίμου: Πρόωρες κάλπες ή με την Ελληνίδα ...Μελόνι

Το δίλημμα του Μαξίμου: Πρόωρες κάλπες ή με την Ελληνίδα ...Μελόνι
«Κεντροδεξιά» και η Λατινοπούλου;- Χάσμα με Βελόπουλο!

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει καθαρά πως η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση στις εθνικές εκλογές (αυτή τη στιγμή, γιατί απομένουν ακόμα τρία χρόνια ως τη λήξη της θητείας) , αλλά και ότι αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει.

Το δίλημμα που υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αν θα διαμορφώσει στρατηγική που θα περιλαμβάνει και τις πρόωρες κάλπες, όπως έγραψε (ΕΔΩ) το Dnews ή εάν θα επιλέξει την τακτική της συνεργασίας με άλλο κόμμα εφόσον βεβαίως η ΝΔ νικήσει στις εθνικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός, άλλωστε, έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο που δίνει κλιμακωτό μπόνους 40 εδρών στο πρώτο κόμμα, ενώ ακόμα και αν το επεδίωκε δύσκολα θα έβρισκε τις 200 έδρες που απαιτούνται προκειμένου να εφαρμοστούν οι αλλαγές που θα αποφασίζονταν από τις επόμενες εκλογές.
Αναλόγως και των εξελίξεων, το θέμα των πρόωρων εκλογών, όσο και αν ο πρωθυπουργός το «κλείνει», θα είναι όλο το επόμενο διάστημα πάνω στο τραπέζι, αλλά και στην περίπτωση που αποφασιστούν, η ανάγκη της εύρεσης κόμματος για συνεργασία θα είναι απολύτως υπαρκτή, αφού -πάντα υπό τις παρούσες συνθήκες- ποσοστά 38% για το πρώτο κόμμα μοιάζουν μάλλον απίθανα!

Από το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας αποκλείεται (αυτή τουλάχιστον την περίοδο) ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ούτε φυσικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε με τυχόν νέα του ηγεσία, ακόμα και αν εκλεγεί πρόεδρος στέλεχος της «δεξιάς» πτέρυγας. Είναι σαφές πως το Μαξίμου θα ήθελε την κοινοβουλευτική ύπαρξη ενός κόμματος όπως αυτού του Ανδρέα Λοβέρδου, όμως η κοινοβουλευτική του ύπαρξη είναι ανταγωνιστική με τη ΝΔ και έτσι ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει ότι μπορεί να μην υπάρξει τέτοιο κόμμα στη Βουλή.

Τελευταία, πάντως, στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ συζητείται το όνομα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία χαρακτηρίζεται από κάποιους ως η Ελληνίδα ...Μελόνι. Η ίδια χαρακτηρίζει την Ιταλίδα πρωθυπουργό ως ...κεντροδεξιά (!), ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη θεωρεί επίσης ως ένα πρόσωπο με το οποίο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί της!

«Γαλάζια» στελέχη, μάλιστα, υποστηρίζουν πως η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει όλο το χρόνο ως ευρωβουλευτής να δείξει πρόσωπο παρόμοιο με αυτό που δείχνει σήμερα η Μελόνι, δίνοντας τη δυνατότητα να ανοίξει η πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της αν μπει στη Βουλή.
Λέτε;