Παιχνίδια Εξουσίας

Μορατόριουμ Κασσελάκη-Ανδρουλάκη ενόψει των εξελίξεων στην κεντροαριστερά

Μορατόριουμ Κασσελάκη-Ανδρουλάκη ενόψει των εξελίξεων στην κεντροαριστερά Φωτογραφία: Eurokinissi
Δίαυλος συνεννόησης μεταξύ των δυο ανδρών - Γιατί πέφτουν οι τόνοι μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, τι ανησυχεί τις δυο ηγεσίες.

Να πέσουν οι τόνοι της μεταξύ τους αντιπαράθεση φέρεται να έχουν αποφασίσει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας».

Το μορατόριουμ των δυο πλευρών έχει αποφασιστεί μετά την ένταση των διεργασιών για ενιαίο κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς, αίτημα πλέον που αποκτά τεράστια αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων της προοδευτικής παράταξης, με αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζουν υπό προϋποθέσεις ακόμα και υπαρξιακό πρόβλημα!

Χωρίς αλληλοκτυπήματα του ενός κόμματος στο άλλο εκτιμάται ότι θα μειωθεί η πίεση στους δυο αρχηγούς, που βρίσκονται ενώπιον εξελισσόμενης εσωκομματικής αμφισβήτησης, περισσότερο ο Νίκος Ανδρουλάκης και λιγότερο αυτή τη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε σχετικά πρόσφατα και συνάντηση δυο εκ των πλέον εμπίστων προσώπων των δυο αρχηγών όπου συζητήθηκε το θέμα.

Αποτέλεσμα δε του μορατόριουμ είναι και η αναδίπλωση του Στέφανου Κασσελάκη που σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη αρχές της εβδομάδας πήρε πίσω την κατηγορία προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι εκβιαζόμενος λόγω της παρακολούθησης του τηλεφώνου του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως μέσα στην εβδομάδα σταμάτησαν οι σφοδρές αντιπαραθέσεις των δυο κομμάτων και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των αρχηγών!