Παιχνίδια Εξουσίας

ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα Πολάκη με σκιώδη αρχηγό Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κόμμα Πολάκη με σκιώδη αρχηγό Κασσελάκη Φωτογραφία: Eurokinissi
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι επανέρχεται ο Πολάκης στην ΚΟ - Αφορμή για τη διάσπαση η επάνοδός του; - Ούτε «μισή» τελικά η διαγραφή!

Στην αντεπίθεση πέρασε με μεταμεσονύχτιο ανάρτησή του (ΕΔΩ) ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας μεταξύ άλλων στην Όλγα Γεροβασίλη και στο σύνολο των «87», αλλά και στον Σωκράτη Φάμελλο που κάνουν λόγο για «μισή» διαγραφή του Παύλου Πολάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διαγραφής Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας μάλιστα με τον τρόπο του πως η διαγραφή δεν ήταν ούτε καν μισή- ήταν σαν μια «ντρίμπλα» προκειμένου να κερδηθεί χρόνος. Και αυτή η «μισή διαγραφή, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλεται στη στάση της Αθηνάς Λινού, που έσωσε την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ και εν πολλοίς του μισού και βάλε πολιτικού κόσμου!

Ο Παύλος ελέγχει το κόμμα!

Ο Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του γνωρίζουν πολύ καλά την πολιτική ζημιά που θα έχουν ακόμα και με τη «μισή» διαγραφή Πολάκη.

Γιατί λοιπόν προχωρούν στην «αυτοκτονική» αυτή κίνηση;

Γιατί ο Παύλος Πολάκης ελέγχει το κόμμα, με ένα μικρό κομμάτι να ελέγχει και ο Νίκος Παππάς.

Δεν είναι τυχαίες οι προειδοποιήσεις προς την ηγεσία ότι τις διαγραφές τις κάνει ο λαός και για «ραντεβού» στο Συνέδριο! Ο «αψύς Σφακιανός» γνωρίζει πολύ καλά τη δύναμή του και πως έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις ψηφοφορίες που θα τεθούν, κόντρα στην ηγεσία!

Μετά τη ΔΕΘ και πριν το Συνέδριο η επαναφορά στην ΚΟ

Με τη μεταμεσονύχτια ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως είναι θέμα χρόνου η επάνοδος του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Πότε αυτή θα γίνει;

Οι πληροφορίες αλλά και η κοινή λογική αναφέρουν πως η επάνοδος Πολάκη δεν μπορεί να γίνει πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα μονοπωλήσει τη συνέντευξη Κασσελάκη στη ΔΕΘ.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορεί να μην έχει συμβεί η επαναφορά του στην ΚΟ πριν το Συνέδριο (4-6 Οκτωβρίου), γιατί τότε στο Συνέδριο "θα μιλήσει και θα το επιβάλλει ο λαός".

Οι γνωρίζοντες, μάλιστα, στοιχηματίζουν πως η επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ θα γίνει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου!

Αφορμή για τη διάσπαση;

Η επαναφορά του Παύλου Πολάκη δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αφορμή για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον βεβαίως δεν προηγηθούν απρόοπτα γεγονότα νωρίτερα!
Σε κάθε περίπτωση το χάσμα μεταξύ των "87" και του μπλοκ Κασσελάκη γίνεται όλο και μεγαλύτερο!