Πανελλαδική σύσκεψη των «87»: Όλα ανοιχτά για το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Πανελλαδική σύσκεψη των «87»: Όλα ανοιχτά για το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή κριτική για τα «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στις περιπτώσεις Σπίρτζη και Πολάκη, αλλά και για τη «φρουρά Κασσελάκη»- Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση για νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα- Κρίσιμη η συνεδρίαση της ΚΕ αρχές Σεπτεμβρίου.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησαν οι "87" για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδική συνδιάσκεψη το βράδυ της Δευτέρας, παρουσία 230 και πλέον μελών της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτών και μελών Νομαρχιακών Επιτροπών.

Στο τραπέζι παρέμειναν τρεις προτάσεις:

Πρώτον, η παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον άλλαζε η στάση τη ηγεσίας και η ηγετική ομάδα.

Δεύτερον, παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδίκηση της ηγεσίας στο καταστατικό συνέδριο, προσπάθεια δηλαδή για αντικατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη.

Και τρίτον, η πλειοψηφούσα άποψη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον κλείσει τον κύκλο του.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», έμεινε ακόμα το ενδεχόμενο συμμετοχής ή όχι στο καταστατικό συνέδριο, καθώς θα προηγηθεί μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις του προέδρου για τις καταστατικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, άλλωστε, θα έχει προηγηθεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη, με τυχόν διαγραφή του να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου!

Είναι χαρακτηριστικό πως στη σύσκεψη κορυφαία στελέχη έβαλαν κατά της ηγεσίας, κατηγορώντας την για δυο μέτρα και δυο σταθμά στις υποθέσεις Σπίρτζη και Πολάκη και διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή τυχόν διαγραφή μέλους της ΚΕ για τις απόψεις του.

Στη σύσκεψη στοχοποιήθηκαν ως «συνένοχοι» για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το 2019. Κάποιοι, μάλιστα, έκαναν λόγο για τη «φρουρά Κασσσελάκη», που προστατεύει τον πρόεδρο «σε όσα πράττει» και είναι συνυπεύθυνοι για "όσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, βουλευτής της επαρχίας πρότεινε να γίνει νέα ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα με τη συμμετοχή των βουλευτών της Νέας Αριστεράς και όσων ανεξαρτητοποιηθούν από το ΠΑΣΟΚ, Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα είναι με τη δύναμή της η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Η πρόταση απορρίφθηκε από όλους, με την όλη συζήτηση να μην υφίσταται πλέον.