ΣΥΡΙΖΑ: Η γαλήνη πριν την καταιγίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η γαλήνη πριν την καταιγίδα
Τα «γεγονότα φωτιά» που μπορεί να προκαλέσουν την -προαναγγελθείσα- σύγκρουση.

Τη σφοδρή προσωπική σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει ο Στέφανος Κασσελάκης με επίκεντρο το θέμα των πυρκαγιών, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα πολύ δύσκολα για τη συνοχή, την ενότητα και την προοπτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

-Στις 23 Αυγούστου συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος προκειμένου να εξετάσει αν θα παραπέμψει σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με το ερώτημα της διαγραφής τον Χρήστο Σπίρτζη, όπως ζητούν 70 στελέχη του κόμματος που εκφράζουν την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

-Στις 28 Αυγούστου ξεκινά τις συνεδριάσεις της η Ολομέλεια της Βουλής, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε τι θα γίνει με την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου. Το πιθανότερο αυτή τη στιγμή είναι να καταλάβει την έδρα η πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου. Σε κάθε περίπτωση και με οποιαδήποτε εξέλιξη οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλες.

-Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα το Καταστατικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 4-6 Οκτωβρίου, με ερώτημα τόσο πώς θα κινηθεί η ηγεσία όσο και πώς θα κινηθεί η μειοψηφία. Αν η συνεδρίαση έχει ως θέμα και την πρόταση για διαγραφή Σπίρτζη είναι σαφές πως η έναρξη των «διαδικασιών διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα σοβαρό (για την ακρίβεια σχεδόν βέβαιο) ενδεχόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθεί η κόντρα της ηγεσίας της Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων και με τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη τις Κυριακές στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο», καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ήδη πως θα κάνει γνωστό στον κόσμο της αριστεράς γιατί έχουν διαρραγεί οι σχέσεις του με τον προκάτοχό του. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι το επόμενο διάστημα πολύ πιο σημαντικός ως προς τα τεκμαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

NETWORK