Κασσελάκης: Προσφυγή στη βάση ή ένα Συνέδριο με τους δικούς του όρους;

Κασσελάκης: Προσφυγή στη βάση ή ένα Συνέδριο με τους δικούς του όρους;
Οι κίνδυνοι από το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «να παίξει τα ρέστα του» για να αντιμετωπίσει την εσωτερική αμφισβήτηση.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης αντί για Καταστατικό Συνέδριο να προσφύγει στη βάση και να ζητήσει ανανέωση της θητείας του;

Ότι υπάρχουν «Στο τραπέζι εισηγήσεις για προσφυγή στη βάση», όπως αποκάλυψαν η «Απογευματινή» της Κυριακής και ο συνάδελφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ούτε ότι κάποιοι ζητούν από τον Κασσελάκη να παίξει τα ρέστα του «για οριστικό ξεκαθάρισμα ή ηρωική έξοδο».

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε καμία όμως περίπτωση δεν δείχνει να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Και αυτό γιατί σε μια προσφυγή στη βάση ο Στέφανος Κασσελάκης θα διακινδυνεύσει πολλά:

-Πρώτον να έχει αξιόλογο αντίπαλο. Αν όχι απαραιτήτως από τους «87, τον Παύλο Πολάκη.

-Δεύτερον η συμμετοχή να είναι αισθητά μικρότερη σε σχέση με ένα χρόνο πριν, γεγονός που θα αποτελεί νέο πλήγμα για τον ίδιο!

-Τρίτον, ο αριθμός ψήφων που θα λάβει να είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2023. Άλλωστε, σύμμαχοί του, στους οποίους στηρίχτηκε στον Β' Γύρο για να εκλεγεί, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ρένα Δούρου και άλλοι, μάλλον δεν θα θέλουν να χάσουν το ρυθμιστικό ρόλο που διαθέτουν σήμερα και, συνεπώς, έχουν κάθε λόγο να αποθαρρύνουν μια προσφυγή στη βάση για ανανέωση της θητείας του προέδρου ένα μόλις χρόνο μετά την -πανηγυρική- εκλογή του!

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη μας, το plan a του Στέφανου Κασσελάκη; Να γίνει το Συνέδριο, να αφήσει εκτός οργάνων τους "87", να κάνει τις αλλαγές που θέλει μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα και να αναμένει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής.

Στην παρούσα στιγμή, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!