Πολιτική

Για επιβεβαίωση της έκπτωσης Κασσελάκη συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραματεία 

Για επιβεβαίωση της έκπτωσης Κασσελάκη συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραματεία  Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Μετά τις απειλές Κασσελάκη ότι θα «μπουκάρει» στο γραφείο του προέδρου στον 7ο όροφο.

Στα πρόθυρα ανοικτής σύγκρουσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη.  

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος ειδοποίησε στελέχη της Κουμουνδούρου ότι πρόκειται να επιστρέψει στο γραφείο του στον 7ο όροφο του κτιρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μην αναγνωρίζοντας προφανώς την απόφαση της ΚΕ, την οποία έως τώρα έχει κάνει αποδεκτή, αποχωρώντας, με τους στενούς του συνεργάτες να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. 

Μετά από αυτό συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στις 8 το βράδυ, με πρωτοβουλία της γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου. Σκοπός της συνεδρίασης είναι η επαναβεβαίωση της απόφασης της ΚΕ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του Προέδρου, μετά την πλειοψηφία που συγκέντρωσε η πρόταση μομφής. 

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος στο Dnews στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διέψευδαν την είδηση. «Η πληροφορία πως ο πρόεδρος πάει στην Κουμουνδούρου είναι απόλυτα ψευδής. Παρακαλώ για ότι πληροφορία αφορά τον πρόεδρο να απευθύνεστε σε εμάς» ανέφεραν οι παραπάνω πηγές.

Επειδή δεν συνηθίζουμε να δεχόμαστε διαψεύσεις χρησιμοποιούμε την φράση του Στέφανου Κασσελάκη προς τα στελέχη της Κουμουνδούρου: «Ανοίξτε το γραφείο μου και έρχομαι». Φράση, πάντως που οι στενοί συνεργάτες του Κασσελάκη διαψεύδουν. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κληθεί στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να συμμετάσχει. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κληθεί στην συνεδρίαση της ΠΓ.  

Η απόφαση της ΠΓ 

Απόφαση της Συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 7ης & 8ης Σεπτεμβρίου 2024

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συνεδρίαση της 7-8 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Σύμφωνα με το άρθρο 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκαλείται έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου Προέδρου.

(Αποτέλεσμα ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής όπως αναγνώστηκε από την Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής και έχει κατατεθεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης:

Εγγεγραμμένοι: 294

Ψήφισαν: 286

Έγκυρα: 283

Άκυρα: 1

ΕΛΑΒΑΝ:

ΥΠΕΡ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 163 ψήφοι

ΚΑΤΑ της Πρότασης άρσης εμπιστοσύνης (μομφή): 120 ψήφοι

ΛΕΥΚΑ: 2

2. Στην ΔΕΘ το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

3. Να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία εξουσιοδοτείται να φέρει εισήγηση, στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. η οποία θα συγκληθεί το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, σχετικά με τον οδικό χάρτη όπως επίσης αν θα υπάρξουν και άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο.

NETWORK