Παιχνίδια Εξουσίας

Μαριλίζα, Ρήγας, Σβίγκου κοκ αποδέχονται τις αήθεις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα;

Μαριλίζα, Ρήγας, Σβίγκου κοκ αποδέχονται τις αήθεις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα;
Κομβικό σημείο η Τετάρτη και η απόφαση της Πόπης Τσαπανίδου να αποδεχθεί ή όχι την έδρα που εγκατέλειψε ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Μέρα με τη μέρα, όσο η κρίση φυσιογνωμίας, στρατηγικής και ηγεσίας βαθαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου εντείνει την αήθη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα; Ο Παύλος Πολάκης θέτει θέμα ηγεσίας και προειδοποιεί τον Στέφανο Κασσελάκη με πρόταση μομφής εναντίον του, τον ...Τσίπρα βρίζει η Κουμουνδούρου. Εφεύραν ακόμη και ότι ο τέως πρόεδρος του κόμματος στελεχώνει με συνεργάτες του το γραφείο της ...Πόπης Τσαπανίδου, που θα πάρει την βουλευτική έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου. Επιπλέον, επιφανείς "Κασσελοφύλακες" στο διαδίκτυο εξαπολύουν μύδρους κατά του τέως προέδρου τους, στο όνομα του οποίου έπιναν έως πρόσφατα νερό, προετοιμάζοντας την τελική επίθεση εφόσον η Πόπη Τσαπανίδου αποδεχθεί τη βουλευτική έδρα την τελική Τετάρτη.

Την επίθεση βεβαίως οργανώνει η ηγεσία της Κουμουνδούρου, ξεπληρώνοντας προφανώς μια σειρά ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα, όπως την παρουσία του και την άνοδό του στην εξέδρα όταν ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίαζε τους ευρωβουλευτές ή στην προεκλογική συγκέντρωση του Συντάγματος, γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί κριτική ακόμα και από στενούς του συνεργάτες.

Το αν και με ποιο τρόπο θα απαντήσει σε όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Το ερώτημα της στήλης είναι άλλο.

Θα αποδεχτούν τις αήθεις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα στελέχη που μέχρι πρόσφατα "ορκίζονταν" στο όνομά του και εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη;

Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο πρώην γραμματέας Πάνος Ρήγας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου; Ακόμα και ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Ρένα Δούρου;

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες ακόμα ονόματα ή και εκατοντάδες.

Από τη θέση που θα λάβουν τα στελέχη αυτά θα κριθεί εν πολλοίς τόσο η αξιοπρέπεια της παράταξής τους, όσο κυρίως και η προσωπική τους.

Κάποτε βρίσκεσαι κοντά σε ένα σταυροδρόμι και ο δρόμος που θα τραβήξεις σφραγίζει την ιστορία σου!