Το στοίχημα Μητσοτάκη, οι δημοσκοπήσεις να γράφουν το 3 μπροστά!

Το στοίχημα Μητσοτάκη, οι δημοσκοπήσεις να γράφουν το 3 μπροστά! Φωτογραφία: sooc
Χωρίς σχέδιο για τη χώρα και με στόχο τα κομματικά οφέλη ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και τις μικροκομματικές επιδιώξεις του Μαξίμου εκφράζει το σκεπτικό του πρωθυπουργού για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

Χωρίς σχέδιο για τη χώρα, αλλά με την προσδοκία ότι μπορεί να κερδίσει εκλογικά οφέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζει παλαιάς κοπής πολιτικό.

Εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφραζόταν κατά των όποιων επιδομάτων αποφάσιζε η κυβέρνηση Τσίπρα σήμερα τα καθιστά κύριο άξονα της πολιτικής της και μάλιστα από «ματωμένα πλεονάσματα», λόγω κυρίως της διατήρησης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα υπόλοιπα προϊόντα.

Οι όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες εκτιμάται πως θα ανακοινωθούν, όπως πχ η συνταγματική αναθεώρηση, έχουν ως στόχο να ενισχύσουν περισσότερο ανέλεγκτες εξουσίες και τα σχέδια Μητσοτάκη για παραμονή ή και μακροημέρευση στην εξουσία.

Εξάλλου το συμπέρασμα του Μαξίμου από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες η ΝΔ έλαβε το μικρότερο αριθμό ψήφων στην 50ετή ιστορία της, είναι ότι οι πολίτες ζήτησαν από τον Μητσοτάκη όχι να αλλάξει βασικές πλευρές της πολιτικής της υπέρ των λαϊκών στρωμάτων αλλά να τρέξει πιο γρήγορα!

Με αυτά τα μυαλά και με αυτά τα συμπεράσματα βεβαίως αναστροφή της κατάστασης δεν μπορεί να υπάρξει, ασχέτως αν οι δημοσκοπήσεις γράψουν το 3 μπροστά ή όχι!