Παιχνίδια Εξουσίας

Το 1983 δεν μας τιμώρησαν- Τι ζητάει ο Πέτρος ... Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ;

Το 1983 δεν μας τιμώρησαν- Τι ζητάει ο Πέτρος ... Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί μέτρα κατά του φαντάρου τώρα;

Ο υπογράφων αποφεύγει συστηματικά την αυτοαναφορά αλλά σήμερα θα κάνει μια εξαίρεση- θα καταλάβετε το γιατί.

Το 1983, που με το κλίμα της αλλαγής του Ανδρέα και αγώνα του ΚΚΕ για την «πραγματική αλλαγή», πέντε στρατευμένοι- μεταξύ των οποίων και η αφεντιά μου- πήραμε μέρος με τη στρατιωτική μας στολή αλλά χωρίς μάσκα να κρύβει το πρόσωπό μας, στην πορεία του Πολυτεχνείου. Υπό την περιφρούρηση οικοδόμων και άλλων εργαζομένων προκειμένου να μην συλληφθούμε. Η αλλαγή είχε έρθει, αλλά δεν είχε περάσει τις πύλες των στρατιωτικών μονάδων- απαγορευόταν ακόμα και η ανάγνωση εφημερίδων με επιβολή 10ήμερης και 20ήμερης φυλάκισης για τους παραβάτες!

Η συμμετοχή στην πορεία στρατευμένων και μάλιστα χωρίς μάσκες έγινε μεγάλο θέμα, καθώς ανέτρεπε στην πράξη το δόγμα πως οι στρατευμένοι βρίσκονται εκτός δημοκρατικών δικαιωμάτων, ακόμα και μη έκφρασης άποψης!

Αξίζει να σημειωθεί πως τότε δεν τιμωρηθήκαμε για τη συμμετοχή μας στην πορεία. Όχι απλώς γιατί δεν το τόλμησε η τότε κυβέρνηση της Αλλαγής, αλλά και γιατί δεν το ζήτησε επισήμως ούτε η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι τα μέσα που τη στήριζαν είχαν ...σκυλιάσει! Και με την πάροδο του χρόνου κατακτήθηκαν με τη συμπαράταξη των πολιτών, των προοδευτικών κομμάτων, δημοκρατικών αξιωματικών η συμμετοχή στις πορείες και τα άλλα κοινωνικά δρώμενα, η κατάργηση εμφυλιοπολεμικών εμβατηρίων και συνθημάτων, η ανάγνωση των εφημερίδων, ακόμα και ο συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας που τότε θεωρούνταν «έγκλημα»- και η ΝΔ που πρωτοστατούσε τότε στο να μην περάσει ο συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας έχει καταστήσει κάποιους συνδικαλιστές πειθήνια όργανά της και μιλούν σαν εκπρόσωποι της βαθιάς δεξιάς!

Αυτά όλα το 1983!

Σήμερα όχι απλώς κυνηγιέται στρατευμένος επειδή εξέφρασε άποψη εναντίον του πολέμου στην Παλαιστίνη, αλλά και βγαίνει ο ...Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς και ζητάει ποινή για τον στρατιώτη!

«Δεν νοείται να υπάρχει ... πολιτικοποίηση σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί τη θητεία του. Είναι αδιανόητο. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πειθαρχική ποινή», δήλωσε ανερυθρίαστα ο ...Πλεύρης του ΣΥΡΙΖΑ! (Διαβάστε τι έχει πει ο Πέτρος ...Πλεύρης στο εμπεριστατωμένο δημοσίευμα (ΕΔΩ) του Γιάννη Αλμπάνη!).

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταδικάζει μεν αλλά τον κρατά στις τάξεις του- Και ...σε ανώτερα).

ΥΓ1: Εννοείται πως στηρίζουμε τον στρατευμένο που διώκεται!

ΥΓ2: Φωτό από την πορεία του 1983....